Minttu ja korianteri antavat lampaanjauhelihapullille hienon maun. Voit vaihteeksi kokeilla myös rosmariinia tai timjamia.
4-5 hengelle
- 600 g lammasjauhelihaa
- 3/4 dl korppujauhoa
- 1,5 dl vettä
- 1 muna
- suolaa ja mustapippuria
- 1 tl jauhettua korianteria
- 6-8 tuoretta mintunlehteä
Panerointi
- ½ dl vehnäjauhoa
- ½ dl korppujauhoa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Turvota korppujauho vedessä muutama minuutti ja sekoita sitten se ja muut ainekset jauhelihaan. Hienonna mintunlehdet ja sekoita ne mureketaikinaan.
2. Pyörittele isoja lihapullia. Sekoita vehnä- ja korppujauhot lautasella ja kääntele lihapullat seoksessa ennen paistamista. Paista pannulla keskilämmöllä hitaasti kypsiksi. Tarjoile porkkanamuhennosta ohessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.