Lammaspyörykät

Minttu ja korianteri antavat lampaanjauhelihapullille hienon maun. Voit vaihteeksi kokeilla myös rosmariinia tai timjamia.

4-5 hengelle

  • 600 g lammasjauhelihaa
  • 3/4 dl korppujauhoa
  • 1,5 dl vettä
  • 1 muna
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 6-8 tuoretta mintunlehteä

Panerointi

  • ½ dl vehnäjauhoa
  • ½ dl korppujauhoa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Turvota korppujauho vedessä muutama minuutti ja sekoita sitten se ja muut ainekset jauhelihaan. Hienonna mintunlehdet ja sekoita ne mureketaikinaan.

2. Pyörittele isoja lihapullia. Sekoita vehnä- ja korppujauhot lautasella ja kääntele lihapullat seoksessa ennen paistamista. Paista pannulla keskilämmöllä hitaasti kypsiksi. Tarjoile porkkanamuhennosta ohessa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja