Lammaspyörykät
Minttu ja korianteri antavat lampaanjauhelihapullille hienon maun. Voit vaihteeksi kokeilla myös rosmariinia tai timjamia.
4-5 hengelle
- 600 g lammasjauhelihaa
- 3/4 dl korppujauhoa
- 1,5 dl vettä
- 1 muna
- suolaa ja mustapippuria
- 1 tl jauhettua korianteria
- 6-8 tuoretta mintunlehteä
Panerointi
- ½ dl vehnäjauhoa
- ½ dl korppujauhoa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Turvota korppujauho vedessä muutama minuutti ja sekoita sitten se ja muut ainekset jauhelihaan. Hienonna mintunlehdet ja sekoita ne mureketaikinaan.
2. Pyörittele isoja lihapullia. Sekoita vehnä- ja korppujauhot lautasella ja kääntele lihapullat seoksessa ennen paistamista. Paista pannulla keskilämmöllä hitaasti kypsiksi. Tarjoile porkkanamuhennosta ohessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka