Lammaspata sienten kera
Julkaistu
Oliko hyvä sienisato syksyllä? Sitten vain kohti pakastinta ja pussillinen sekasieniä esiin. Kaupan viljellyt sienetkin toki käyvät.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- n. 1 kg lampaan patapaloja
- 1 pieni purjo paloina
- 200 g kantarelleja tai sekasieniä
- 1 rkl vehnäjauhoa
- 3 paprikaa suikaloituna
- 2-3 dl lihalientä
- voita
Valmistusohje
1. Ruskista lihapalat, mausta ja siirrä pataan. Paista sitten sienet ja purjopalat ja siirrä nekin pataan.
2. Ripota jauhot joukkoon ja lisää lihaliemi sekoittaen. Keitä hiljaa runsas puoli tuntia, lisää paprikasuikaleet ja keitä kypsiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka