Lammaspata sienten kera
Oliko hyvä sienisato syksyllä? Sitten vain kohti pakastinta ja pussillinen sekasieniä esiin. Kaupan viljellyt sienetkin toki käyvät.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- n. 1 kg lampaan patapaloja
- 1 pieni purjo paloina
- 200 g kantarelleja tai sekasieniä
- 1 rkl vehnäjauhoa
- 3 paprikaa suikaloituna
- 2-3 dl lihalientä
- voita
Valmistusohje
1. Ruskista lihapalat, mausta ja siirrä pataan. Paista sitten sienet ja purjopalat ja siirrä nekin pataan.
2. Ripota jauhot joukkoon ja lisää lihaliemi sekoittaen. Keitä hiljaa runsas puoli tuntia, lisää paprikasuikaleet ja keitä kypsiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike