Lammasmureketta ja munakoisoa

Tässä ruoka niille, jotka pitävät kreikkalaisen moussakan mausta, mutta haluavat jotakin nopeatekoisempaa. Ruoka viipyy uunissa vain10 minuuttia, joten se on oikeaan moussakaan verrattuna todella nopeaa. Hyvä leipä sopii lisäksi.

Kuudelle

  • 1 kg munakoisoja
  • 400 g lammasjauhelihaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ tl oreganoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 dl punaviiniä
  • 6 tomaattia

Tarjoiluun

  • 150 g fetajuustoa
  • 1 dl mustia oliiveja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese munakoisot ja leikkaa ne kaksi senttiä paksuiksi viipaleiksi pitkittäin. Suolaa viipaleet kevyesti ja paista kullanruskeiksi molemmilta puolilta oliiviöljyssä.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkana ja valkosipulinkynnet ja raasta molemmat. Kuullota sipulisilppua ja porkkanaraastetta ja sekoita jauheliha joukkoon, mausta valkosipulilla, oreganolla, suolalla ja pippurilla. Kaada mukaan punaviini ja anna porista, kunnes viini on haihtunut.

3. Viipaloi tomaatit ohuesti. Lado munakoiso- ja tomaattiviipaleet sekä jauheliha uunivuokaan ja pane uuniin 10 minuutiksi. Murenna ruoan päälle fetaa ja ripottele lisäksi oliiveja ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!