Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lammasmureketta ja munakoisoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuudelle

  • 1 kg munakoisoja
  • 400 g lammasjauhelihaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ tl oreganoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 dl punaviiniä
  • 6 tomaattia

Tarjoiluun

  • 150 g fetajuustoa
  • 1 dl mustia oliiveja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese munakoisot ja leikkaa ne kaksi senttiä paksuiksi viipaleiksi pitkittäin. Suolaa viipaleet kevyesti ja paista kullanruskeiksi molemmilta puolilta oliiviöljyssä.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkana ja valkosipulinkynnet ja raasta molemmat. Kuullota sipulisilppua ja porkkanaraastetta ja sekoita jauheliha joukkoon, mausta valkosipulilla, oreganolla, suolalla ja pippurilla. Kaada mukaan punaviini ja anna porista, kunnes viini on haihtunut.

3. Viipaloi tomaatit ohuesti. Lado munakoiso- ja tomaattiviipaleet sekä jauheliha uunivuokaan ja pane uuniin 10 minuutiksi. Murenna ruoan päälle fetaa ja ripottele lisäksi oliiveja ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Marjainen kana-fetajuustosalaattiSieni-riisitäytetyt paprikat perunagratiinin keraHalloumijuustoa paahdettujen juuresten keraSuikalepihvit kantarellien keraMozzarellagratinoitu lampaanpaisti tomaattikastikkeellaLiha-kesäkurpitsapata
LammasmurekePääruoatLiharuoka

Tässä ruoka niille, jotka pitävät kreikkalaisen moussakan mausta, mutta haluavat jotakin nopeatekoisempaa. Ruoka viipyy uunissa vain10 minuuttia, joten se on oikeaan moussakaan verrattuna todella nopeaa. Hyvä leipä sopii lisäksi.

Tuoreimmat aiheesta

Lammasmureke
  • 30.5.14:48
    Lammasvartaat

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mureketäytteinen lammaskäärö

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammasmurekevuoka

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Lammasmureke maissin ja paprikan kera

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Sienillä täytettyä lampaanrintaa