Lammasmureketta ja munakoisoa
Tässä ruoka niille, jotka pitävät kreikkalaisen moussakan mausta, mutta haluavat jotakin nopeatekoisempaa. Ruoka viipyy uunissa vain10 minuuttia, joten se on oikeaan moussakaan verrattuna todella nopeaa. Hyvä leipä sopii lisäksi.
Kuudelle
- 1 kg munakoisoja
- 400 g lammasjauhelihaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ tl oreganoa
- suolaa ja valkopippuria
- 2 dl punaviiniä
- 6 tomaattia
Tarjoiluun
- 150 g fetajuustoa
- 1 dl mustia oliiveja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese munakoisot ja leikkaa ne kaksi senttiä paksuiksi viipaleiksi pitkittäin. Suolaa viipaleet kevyesti ja paista kullanruskeiksi molemmilta puolilta oliiviöljyssä.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkana ja valkosipulinkynnet ja raasta molemmat. Kuullota sipulisilppua ja porkkanaraastetta ja sekoita jauheliha joukkoon, mausta valkosipulilla, oreganolla, suolalla ja pippurilla. Kaada mukaan punaviini ja anna porista, kunnes viini on haihtunut.
3. Viipaloi tomaatit ohuesti. Lado munakoiso- ja tomaattiviipaleet sekä jauheliha uunivuokaan ja pane uuniin 10 minuutiksi. Murenna ruoan päälle fetaa ja ripottele lisäksi oliiveja ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa