Lammaslihapullat ja kiivikastike
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5655868/landscape16_9/515/290/1f02e29993058e30bd20bdcc21883562/pm/kiwivati-7287.jpg)
4:lle hengelle
- 600 g lampaanjauhelihaa
- 2 kananmunaa
- pari viipaletta vanhaa vaaleaa leipää (maidossa liotettuna)
- 1 sipuli silputtuna pieneksi
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 3 tl tuoretta minttua
- 2 tl suolaa mustapippuria
Kiivikastike
- 5 kiiviä
- 1 tl dijonsinappia
- 2 valkosipulinkynttä
- oliiviöljyä
- suolaa
- pippuria
- sokeria
Valmistusohje
Sekoita jauhelihaan kananmunat, sipulihakkelus sekä mausteet. Purista leivän viipaleista maito pois ja murenna joukkoon. Sekoita jauhelihamassaa varovaisesti, ettei massa sitkisty. Paista pannulla pieni koepala, että voit maistaa onko suolaa tarpeeksi. Pyöritä massasta pyöreitä lihapullia tai muotoile niistä pitkänmallisia kebabeja varrastikkuihin ja paista 200°c asteessa.
Laita silppuriin kiivit, valkosipulinkynnet ja sinappi, aja tahnaksi. Lisää oliiviöljyä kunnes kastikkeen koostumus on sopiva. Mausta suolalla, pippurilla ja tarvittaessa sokerilla. Myös pieni loraus balsamiviinietikkaa sopii kastikkeeseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka