4:lle hengelle
- 600 g lampaanjauhelihaa
- 2 kananmunaa
- pari viipaletta vanhaa vaaleaa leipää (maidossa liotettuna)
- 1 sipuli silputtuna pieneksi
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 3 tl tuoretta minttua
- 2 tl suolaa mustapippuria
Kiivikastike
- 5 kiiviä
- 1 tl dijonsinappia
- 2 valkosipulinkynttä
- oliiviöljyä
- suolaa
- pippuria
- sokeria
Valmistusohje
Sekoita jauhelihaan kananmunat, sipulihakkelus sekä mausteet. Purista leivän viipaleista maito pois ja murenna joukkoon. Sekoita jauhelihamassaa varovaisesti, ettei massa sitkisty. Paista pannulla pieni koepala, että voit maistaa onko suolaa tarpeeksi. Pyöritä massasta pyöreitä lihapullia tai muotoile niistä pitkänmallisia kebabeja varrastikkuihin ja paista 200°c asteessa.
Laita silppuriin kiivit, valkosipulinkynnet ja sinappi, aja tahnaksi. Lisää oliiviöljyä kunnes kastikkeen koostumus on sopiva. Mausta suolalla, pippurilla ja tarvittaessa sokerilla. Myös pieni loraus balsamiviinietikkaa sopii kastikkeeseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.