Lammaskeitto
Ainekset
- 1 kg savustettua lampaanpaistia
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 2 porkkanaa
- 2 varsisellerin oksaa
- 5 timjamin oksaa
- 0,5 dl esikeitettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
- 5 perunaa
- 2 laakerinlehti
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 10 maustepippuria
- 1,5 l vasikanlientä
- suolaa
- persiljaa
- Katso video!
Valmistusohje
Kuori ja pilko kasvikset.
Freesaa voissa kasvikset, mausteet ja tomaattipyree. Lisää liemi ja kiehauta.
Lisää ohra ja kuutioitu lammas.
Keitä kunnes ohra ja kasvikset ovat kypsiä.
Tarkista maku. Viimeistele keitto persiljalla.
Lisää halutessasi annoksen päälle nokare ranskankermaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa