Lammas-kaalilaatikko
Lampaan liha tekee perinteisestä kaalilaatikosta juhlavamman.
Ainekset
- 1,5 kg keräkaalia
- 400 g lampaan lihaa ( paistia tai paahtopaistia)
- 5 dl lihalientä
- 2 dl riisiä
- 5 dl maitoa
- 2 munaa
- suolaa
- maustepippureita
- 1 tl kuivattua minttua
- 1 tl meiramia
- laakerinlehtiä
- siirappia
Valmistusohje
Leikkaa kaali suikaleiksi ja hauduta se isossa kattilassa mausteiden sekä lihan kanssa. Lisää lihaliemi sekä riisi ja keitä 10 min ajan. Voitele sillä välin uunivuoka ja kaada kaaliseos siihen.
Ripottele pinnalle korppujauhoa sekä muutama voinokare ja kypsennä uunissa 180c 45 min ajan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta