Mainos

Lakritsiset joulukuusipiparit

Lakritsiset-joulukuusipiparit_1479797213

Piparkakkujen leipominen onnistuu ilman piparimuottejakin.

Ainekset

  • n. 25 kpl kaksipuolista piparia
  • 1 pkt Myllyn Paras Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g)
  • tai Laktoositon Piparitaikinaa (500 g)

Vihreä sokerivesikuorrute

  • 3 dl tomusokeria
  • n. 1 rkl sitruunamehua tai 1 munavalkuainen
  • n. 1 tl vihreää elintarvikeväriä (Oetker, nestemäinen)
  • 1 dl monivärisiä koristerakeita

Lakritsitäyte

  • 200 g lakritsituorejuustoa
  • 100 g Kick-lakritsitoffeepaloja tai muita lakritsipaloja (n. 1½ dl)
  • 1 dl mantelirouhetta

Valmistusohje

Sulata piparkakkutaikina huoneenlämmössä. Kauli vähän sulanut taikina n. 3 mm paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikinasta 6 x 7 cm kolmioita terävällä veitsellä. Aseta ne leivinpaperille. Jätä piparien väliin hieman tyhjää tilaa. Voit tehdä puoliin pipareista pienet aukot minimuoteilla tai veitsellä, jos haluat, että täyte näkyy niistä, kun piparit ovat valmiita.

Paista pipareita 200-asteisen uunin keskitasolla 6–9 minuuttia kauniin värisiksi. Ole tarkkana paistamisen kanssa, sillä piparit palavat helposti.

Mittaa tomusokeri kippoon. Jos käytät munanvalkuaista, erottele valkuainen ja keltuainen. Sekoita tomusokeriin lusikalla 1 munavalkuainen tai vastaava määrä sitruunamehua. Sekoita kunnes seos on tasaista paksua pursotettavaa sokerivesikuorrutetta. Sekoita tomusokeriin pieni määrä elintarvikeväriä, jolloin saat kuorrutteesta vihreää.

Taittele neliönmallinen iso leivinpaperi kolmioksi ja kierrä kolmio tötterönmalliseksi pursottimeksi niin, että suljet tötterön pitkän sivureunan taitellen yläreunasta.

Avaa tötterön leivinpaperien välistä kolo, josta ei ole reikää ulos ja kaada kuorrute siihen. Leikkaa saksilla pienen pieni reikä leivinpaperisen pursottimen päähän.

Pursota koristetta ohuena nauhana kauniisti piparikuusien päälle ”joulunauhaksi”. Asettele heti pursotuksen jälkeen koristerakeita kiinni pursotukseen. Ole tarkkana, että pursotus ei ehdi kuivua, ennen kuin laitat rakeet kiinni siihen.

Anna pursotuksen kuivua 15 minuuttia tai pidempään.

Valmista sillä aikaa täyte. Pilko lakritsi mahdollisimman hienoiksi kuutioiksi, lisää ne ja mantelirouhe tuorejuuston joukkoon. Levitä piparien väliin täytettä. Säilytä pipareita viileässä.

VINKKI: Voit käyttää pursotukseen kaupan valmiita sokerivesikuorrutteita, joita myydään vihreänä tuubissa.

Resepti:

Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!