Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lakritsiset joulukuusipiparit

Julkaistu 30.11.2016 09:49

MTV LIFESTYLE

Piparkakkujen leipominen onnistuu ilman piparimuottejakin.

Ainekset

  • n. 25 kpl kaksipuolista piparia
  • 1 pkt Myllyn Paras Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g)
  • tai Laktoositon Piparitaikinaa (500 g)

Vihreä sokerivesikuorrute

  • 3 dl tomusokeria
  • n. 1 rkl sitruunamehua tai 1 munavalkuainen
  • n. 1 tl vihreää elintarvikeväriä (Oetker, nestemäinen)
  • 1 dl monivärisiä koristerakeita

Lakritsitäyte

  • 200 g lakritsituorejuustoa
  • 100 g Kick-lakritsitoffeepaloja tai muita lakritsipaloja (n. 1½ dl)
  • 1 dl mantelirouhetta

Valmistusohje

Sulata piparkakkutaikina huoneenlämmössä. Kauli vähän sulanut taikina n. 3 mm paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikinasta 6 x 7 cm kolmioita terävällä veitsellä. Aseta ne leivinpaperille. Jätä piparien väliin hieman tyhjää tilaa. Voit tehdä puoliin pipareista pienet aukot minimuoteilla tai veitsellä, jos haluat, että täyte näkyy niistä, kun piparit ovat valmiita.

Paista pipareita 200-asteisen uunin keskitasolla 6–9 minuuttia kauniin värisiksi. Ole tarkkana paistamisen kanssa, sillä piparit palavat helposti.

Mittaa tomusokeri kippoon. Jos käytät munanvalkuaista, erottele valkuainen ja keltuainen. Sekoita tomusokeriin lusikalla 1 munavalkuainen tai vastaava määrä sitruunamehua. Sekoita kunnes seos on tasaista paksua pursotettavaa sokerivesikuorrutetta. Sekoita tomusokeriin pieni määrä elintarvikeväriä, jolloin saat kuorrutteesta vihreää.

Taittele neliönmallinen iso leivinpaperi kolmioksi ja kierrä kolmio tötterönmalliseksi pursottimeksi niin, että suljet tötterön pitkän sivureunan taitellen yläreunasta.

Avaa tötterön leivinpaperien välistä kolo, josta ei ole reikää ulos ja kaada kuorrute siihen. Leikkaa saksilla pienen pieni reikä leivinpaperisen pursottimen päähän.

Pursota koristetta ohuena nauhana kauniisti piparikuusien päälle ”joulunauhaksi”. Asettele heti pursotuksen jälkeen koristerakeita kiinni pursotukseen. Ole tarkkana, että pursotus ei ehdi kuivua, ennen kuin laitat rakeet kiinni siihen.

Anna pursotuksen kuivua 15 minuuttia tai pidempään.

Valmista sillä aikaa täyte. Pilko lakritsi mahdollisimman hienoiksi kuutioiksi, lisää ne ja mantelirouhe tuorejuuston joukkoon. Levitä piparien väliin täytettä. Säilytä pipareita viileässä.

VINKKI: Voit käyttää pursotukseen kaupan valmiita sokerivesikuorrutteita, joita myydään vihreänä tuubissa.

Resepti:

Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Love is love -kakku, Lauran reseptiKoko Suomi leipoo: Sarin konjakkikoritVilliyrtit: Kristan "Makea metsä"Lakritsiset joulukuusipiparitTähtipuu – piparijoulukalenteriHalloween-piparitalo
Myllyn ParasJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Myllyn Paras
  • 18.12.201708:09
    Joululaatikot

    Bataattilaatikko

  • 02.12.201609:06
    Jälkiruoat

    Blue Velvet -täytekakku Itsenäisyyspäiväksi

  • 30.11.201609:49
    Jälkiruoat

    Lakritsiset joulukuusipiparit

  • 29.11.201610:58
    Välipalat

    Nyhtökaura-joulutortut

  • 28.11.201612:25
    Jälkiruoat

    Riisipuuro-sekahedelmäkiisseli-triffle