Lakritsimuffinit
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5672936/landscape16_9/515/290/fa56b069179f29aaddd637a30dfc1ce8/Iw/laku-7624.jpg)
Muffinit ovat helppoja leivottavia aloittelevalle leipurille. Lakritsin yhdistäminen muffineihin on kokeilemisen arvoista! Lisää lakritsi taikinaan ohuina viipaleina tai terävällä veitsellä leikattuna hakkeena. Jos lakritsi jää kiinni veitseen, käytä leikkuulaudalla lakritsien alla vehnäjauhoja.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
noin 20 kpl
- 3½ dl erikoisvehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl kermaa
- 2 kananmunaa
- 100 g juoksevaa margariinia (pullo)
- 1 dl appelsiinituoremehua
- 200 g tavallista lakritsia ohuina viipaleina
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin. Jaa taikina muffini- tai silikonivuokiin ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka