Mainos
Mainos

Pienet, rapeat tarteletit voit valmistaa etukäteen ja vain täyttää lakoilla juuri ennen tarjoilua.

Neljälle

Piirakkataikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 125 g voita
  • 2 rkl vettä
  • 1 tl kidesokeria

Täyte

  • 4 dl lakkahilloa

Tarjoiluun

  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Paloittele voi. Sekoita voi, jauhot, vesi ja sokeri taikinaksi. Kaulitse taikina ja painele se neljään uuninkestävään annosvuokaan. Anna vuokien levätä jääkaapissa 10 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Peitä jokainen kuori leivinpaperilla ja täytä ne riisillä tai pavuilla, jotka pitävät taikinan paikoillaan. Paista uunissa 10 minuuttia. Poista paperit ja riisi, paista kuoria vielä 5-7 minuuttia tai kunnes ne ovat vaaleankeltaisia. Anna jäähtyä täysin ennen täyttämistä.

3. Täytä lakkahillolla juuri ennen tarjoilua. Tarjoile jäätelön kera.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.