Lakkatarteletit jäätelön kera
Pienet, rapeat tarteletit voit valmistaa etukäteen ja vain täyttää lakoilla juuri ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Piirakkataikina
- 3 dl vehnäjauhoja
- 125 g voita
- 2 rkl vettä
- 1 tl kidesokeria
Täyte
- 4 dl lakkahilloa
Tarjoiluun
- vaniljajäätelöä
Valmistusohje
1. Paloittele voi. Sekoita voi, jauhot, vesi ja sokeri taikinaksi. Kaulitse taikina ja painele se neljään uuninkestävään annosvuokaan. Anna vuokien levätä jääkaapissa 10 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Peitä jokainen kuori leivinpaperilla ja täytä ne riisillä tai pavuilla, jotka pitävät taikinan paikoillaan. Paista uunissa 10 minuuttia. Poista paperit ja riisi, paista kuoria vielä 5-7 minuuttia tai kunnes ne ovat vaaleankeltaisia. Anna jäähtyä täysin ennen täyttämistä.
3. Täytä lakkahillolla juuri ennen tarjoilua. Tarjoile jäätelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan