Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lakkahyydyketorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ilmava hyydyke on aina hyvä lopetus päivälliselle. Tässä olemme valmistaneet tortun voitaikinasta ja täyttäneet sen lakkahyydykkeellä.

6-8 hengelle

  • 4 ½ lakkoja
  • 6 cl lakkalikööriä
  • 4 voitaikinalevyä (pakaste)
  • 2 tl tomusokeria
  • 6 liivatelehteä
  • 3 munankeltuaista
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 5 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • lakkoja
  • ananaskirsikoita
  • tuoreita viikunoita
  • kermavaahtoa
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse voitaikina ohueksi. Leikkaa taikinasta kaksi isoa ympyrää ja paista niitä uunissa 10 minuuttia. Ripottele päälle tomusokeri ja laita uuniin vielä hetkeksi. Ota uunista ja anna jäähtyä.

2. Täytevaahto: Laita liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi. Ota sivuun muutama kaunis lakka koristelua varten. Kaada likööri loppujen lakkojen päälle ja anna niiden maustua hetki. Vatkaa keltuaiset ja sokeri ja kaada seos kattilaan. Kuumenna varoen 50 asteeseen. Jäähdytä ja lisää lakat. Vatkaa kerma vaniljasokerin kera ja kääntele kermaseos vaahtoon. Purista liivatteista liika vesi pois ja sulata ne tilkassa kuumaa vettä. Lisää vaahtoon.

3. Laita toinen voitaikinaympyrä vuoan pohjalle. Täytä vaahdolla ja laita toinen taikinaympyrä päälle. Anna tortun levätä jääkaapissa 30 minuuttia. Leikkaa tortusta paloja terävällä veitsellä. Pursota jokaisen palan päälle hieman kermavaahtoa, koristele lakoilla ja puuteroi päälle tomusokeria. Koristele ananaskirsikoilla ja viikunoilla.

Lisää aiheesta:

Raaka-aineena ruis: Lauran ruis-mustikkabebetMansikkapiirakka hyytelölläVadelma-rahkakakkuTorttu valkoisella kuorrutteella ja mansikoillaManteli-luumupiirakkaJuustokakku mansikkakastikkeen kera
TorttuMakeat leivonnaisetJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Torttu
  • 03.08.202407:30
    Marjat

    Mascarpone-marjatorttu ilman uunia

  • 06.12.201816:45
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin Nutella-vaahtokarkkitortut

  • 02.12.201511:40
    kaupalliset

    Gluteenittomat joulutortut

  • 18.02.201300:00
    Runebergintortut

    Runebergin tortut kevyemmin

  • 18.02.201300:00
    Vadelmapiirakka

    Ylellinen vadelmavaahtotorttu