Lakka-marenkileivokset
Suupaloina nautittavat marenkileivokset on täytetty lakoilla.
Marenki
- 3 kananmunan valkuaista
- 2 1/4 dl sokeria
- 1 tl vanilliinisokeria
- 1/2 tl ohrakasta
- 1/2 tl Rajamäen Väkiviinaetikkaa
Täyte
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl vanilliinisokeria
- 2 dl lakkoja
Valmistusohje
Kuumenna uuni 175-asteeseen. Erottele valkuaiset keltuaisista niin, ettei joukkoon pääse yhtään keltuaista. Vatkaa valkuaiset niin kovaksi vaahdoksi, että veitsellä leikatessa vaahtoon jää leikkausjälki.
Lisää keskenään sekoitettu sokeri, vanilliinisokeri ja ohrakas vähitellen koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes vaahto on kiiltävää ja jäykkää. Lisää etikka.
Pursota tai levitä vaahdosta noin 8 cm:n kokoisia leivospohjia sekä pienempiä 4 cm:n kokoisia ”hattuja” leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Alenna uunin lämpötila 50-asteeseen ja työnnä pelti uuniin. Kuivaa marenkeja 3–4 tuntia eli kunnes ne ovat kevyitä ja kuivia.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaahto vanilliinisokerilla. Pursota leivospohjille kermavaahtoa, ripottele päälle lakkoja ja laita ”hattu” päälle.
Annoksesta tulee useita leivospohjia ja ylijäävät kannattaa säilyttää kuivassa paikassa seuraavaa kertaa varten.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi