Laiskan miehen lasagne

Lasagne tarjoillaan italialaiseen tapaan valko- eli béchamelkastikkeen kanssa.

Ainekset

  • 500 g lasagnelevyjä
  • 1,4 litraa jauhelihakastiketta
  • 710 ml valkokastiketta
  • 400 g vastaraastettua mozzarellaa
  • Jauhelihakastike
  • 3 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 2 rkl suolatonta voita
  • 1 sipuli, pieneksi pilkottuna
  • 2 selleritankoa, pieneksi pilkottuna
  • 3 porkkanaa, pieneksi pilkottuna
  • oksa tuoretta rosmariinia
  • 200 g porsaanjauhelihaa
  • 200 g naudanjauhelihaa
  • 240 ml valkoviiniä
  • 470 ml tomaattimurskaa
  • 2 kuivattua chilipalkoa murskattuna
  • 5 basilikan lehteä
  • suolaa

Valko- eli béchamelkastike

  • 70 g voita
  • 70 g jauhoja
  • litra maitoa

Valmistusohje

- Sulata voi kasarissa yhdessä oliiviöljyn kera, lisää porkkanat, sipulit, selleri ja chili ja rosmariini.

- Lisää jauheliha ja kypsennä, kunnes lihat ovat kullanruskeita.

- Poista rosmariinin oksa ja lisää valkoviini. Anna kypsyä.

- Lisää tomaattimurska ja anna hautua miedolla lämmöllä tunnin ajan.

- Kuumenna maitoa kattilassa, kunnes se poreilee hiljalleen. Sekoita samalla.

- Sulata toisessa kattilassa voi ja lisää siihen jauhot. Sekoita, kunnes voi on imenyt kaikki jauhot ja koostumus on taikinamainen. Varo ettei seos pala tai muutu ruskeaksi.

- Poista seos levyltä ja lisää osa maidosta joukkoon. Sekoita vispilällä, kunnes maito on imeytynyt jauhoihin.

- Laita seos takaisin levylle ja sekoita loput maidosta joukkoon miedolla lämmöllä.

- Jatka sekoittamista kunnes kastike sakeutuu ja siitä tulee samettisen kermaista.

- Laita lasagnevuokaan kerros jauhelihakastiketta.

- Lisää lasagnelevyjä päälle, kunnes ne peittävät kastikkeen kokonaan.

- Laita toinen paksu kerros jauhelihakastiketta. Lisää päälle valkokastiketta ja mozzarellaraastetta. Tee toinen lasagnelevykerros.

- Jatka näin, kunnes 2/3 osaa vuoasta on täynnä. Päällimmäiseksi jää kumpaakin kastiketta sekä juustoraastetta.

- Paista noin 35-40 minuuttia 200 asteessa. Ota uunista ja anna vetäytyä vielä parikymmentä minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!