Kylmä kurkkukeitto
Maukas kurkkukeitto maistuu taivaalliselta aurinkoisena kesäpäivänä. Terveellinen keitto käy alkuruoasta tai kevyestä lounaasta.
Ainekset
- 4 avomaan kurkkua
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 6 dl kylmää kasvislientä
- 1 ruukku kirveliä
- valkopippuria
Valmistusohje
Kuori kurkut ja halkaise ne. Jos kurkuissa on isot siemenet, poista ne lusikalla.
Pilko kurkku ja laita palat tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen.
Lisää jogurtti, kasvisliemi ja kirveli.
Soseuta tasaiseksi.
Mausta keitto valkopippurilla.
Resepti: Veera Rusanen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti