Kylmä avokadokeitto cappuccinohuipulla
Kuuma kesäpäivä, vieraita ovella – silloin haluaa, että keittiössä voi toimia nopeasti. Jos kotoa löytyy vain avokadoja, vatkaa kokoon reseptimme keitto hetkessä!
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 2-3 avokadoa, koosta riippuen
- 8 dl kana- tai kasvislientä
- 1 rkl lime- tai sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
- 2 dl kevytmaitoa
- 2 porkkanaa
Valmistusohje
1. Koverra avokadoista hedelmäliha ja soseuta se limemehun ja liemen kera. Mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä keitto mielellään jääkaapissa samalla kun vatkaat maidon.
2. Paloittele porkkanat pieniksi, kauniiksi tangoiksi, voit käyttää niitä syötävinä lusikoina.
3. Vatkaa maito hienoksi vaahdoksi lämmittämällä ja vatkaamalla sitä samanaikaisesti.
4. Kaada keitto kylmiin laseihin, laita päälle maitovaahtonokare, koristele raastetulla limenkuorella ja porkkanatangolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan