Kyljykset osso bucon tapaan

Aito italialainen osso buco tehdään vasikan potkasta ja sen pitää porista padassa hyvän aikaa. Tällä ohjeella saat samanlaisia makuja, mutta ruoka tehdään siankyljyksistä ja se valmistuu runsaassa puolessa tunnissa.

Kuudelle

  • 6 reilua siankyljystä luineen
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 4 porkkanaa
  • 4 lehtisellerin vartta
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl voita
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 kg kypsiä pihvitomaatteja
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 nippu lehtipersiljaa
  • 3 dl lihalientä
  • ½ tl timjamia
  • ½ tl oreganoa
  • 1 laakerinlehti

Gremolata

  • 1 sitruuna
  • 1 nippu lehtipersiljaa
  • 3 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Kuori porkkanat, sellerinvarret, sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuutioi kaikki pieneksi ja kuullota kaikkia vihanneksia voissa isossa padassa, ota sitten pata liedeltä. Kääntele kyljykset vehnäjauhoissa ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla, ruskista ne oliiviöljyssä ja nosta sitten vihannesten päälle pataan.

2. Kalttaa ja kuori tomaatit, lohko ne ja poista siemenet. Silppua persilja karkeasti ja laita tomaattien kanssa pataan. Kaada päälle lihaliemi ja viini, mausta timjamilla, oreganolla ja laakerinlehdellä. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla kannen alla noin 30 minuuttia.

3. Gremolata: Pese sitruuna ja raasta kuori, silppua persilja hienoksi, kuori valkosipulinkynnet ja silppua ne pieneksi. Sekoita keskenään sitruunankuoriraaste, persilja- ja valkosipulisilppu ja ripottele seos lihan päälle ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.