Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kyljykset osso bucon tapaan

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuudelle

  • 6 reilua siankyljystä luineen
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 4 porkkanaa
  • 4 lehtisellerin vartta
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl voita
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 kg kypsiä pihvitomaatteja
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 nippu lehtipersiljaa
  • 3 dl lihalientä
  • ½ tl timjamia
  • ½ tl oreganoa
  • 1 laakerinlehti

Gremolata

  • 1 sitruuna
  • 1 nippu lehtipersiljaa
  • 3 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Kuori porkkanat, sellerinvarret, sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuutioi kaikki pieneksi ja kuullota kaikkia vihanneksia voissa isossa padassa, ota sitten pata liedeltä. Kääntele kyljykset vehnäjauhoissa ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla, ruskista ne oliiviöljyssä ja nosta sitten vihannesten päälle pataan.

2. Kalttaa ja kuori tomaatit, lohko ne ja poista siemenet. Silppua persilja karkeasti ja laita tomaattien kanssa pataan. Kaada päälle lihaliemi ja viini, mausta timjamilla, oreganolla ja laakerinlehdellä. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla kannen alla noin 30 minuuttia.

Aito italialainen osso buco tehdään vasikan potkasta ja sen pitää porista padassa hyvän aikaa. Tällä ohjeella saat samanlaisia makuja, mutta ruoka tehdään siankyljyksistä ja se valmistuu runsaassa puolessa tunnissa.

3. Gremolata: Pese sitruuna ja raasta kuori, silppua persilja hienoksi, kuori valkosipulinkynnet ja silppua ne pieneksi. Sekoita keskenään sitruunankuoriraaste, persilja- ja valkosipulisilppu ja ripottele seos lihan päälle ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Juuresliemi grillatun broilerin keraVihanneslasagne paprikallaRanskalainen jänispataBurgundin pataRanskalainen lihapata rypäleiden keraOsso bucco milanese
Osso buccoPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Osso bucco
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Osso bucoa ja rosmariiniöljyssä paistetut perunat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Osso bucco munakoison kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Punaviinihärkää ja friteerattuja perunapalloja

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Oikea osso buco

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Osso buco sahramirisoton kera