Kyljykset katajanmarjakastikkeessa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5662638/landscape16_9/515/290/7513c793076578f410296bd03f4dca59/kK/903016-3096.jpg)
Tämän villimmiksi tuskin kesyt porsaankyljykset voivat tulla. Kastike sopii sinänsä melkein kaikkeen lihaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 porsaankyljystä
- suolaa ja pippuria
- ½ tl timjamia
- 1 rkl murskattuja katajanmarjoja
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 3 rkl voita
- 1,5 dl lihalientä
- 2 dl kermaa
- 2 rkl mustaviinimarjahyytelöä
- 2 rkl ranskankermaa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla. Paista niitä voissa pannulla 3 minuuttia kummaltakin puolelta.
Pani kansi pannun päälle ja pidä lämpimänä.
2. Kuullota jauhoa voissa kasarissa, lisää lihaliemi ja kerma sekoittaen. Keitä 5 minuuttia.
3 Lisää katajanmarjamurske sekä timjami ja mausta suolalla, pippurilla ja hyytelöllä. Sekoita viimeiseksi joukkoon ranskankerma. Tarjoile kastike kyljysten kanssa ja lisänä ruusukaalia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka