Kyljykset katajanmarjakastikkeessa

Tämän villimmiksi tuskin kesyt porsaankyljykset voivat tulla. Kastike sopii sinänsä melkein kaikkeen lihaan.

Neljälle

  • 4 porsaankyljystä
  • suolaa ja pippuria
  • ½ tl timjamia
  • 1 rkl murskattuja katajanmarjoja
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 3 rkl voita
  • 1,5 dl lihalientä
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl mustaviinimarjahyytelöä
  • 2 rkl ranskankermaa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla. Paista niitä voissa pannulla 3 minuuttia kummaltakin puolelta.

Pani kansi pannun päälle ja pidä lämpimänä.

2. Kuullota jauhoa voissa kasarissa, lisää lihaliemi ja kerma sekoittaen. Keitä 5 minuuttia.

3 Lisää katajanmarjamurske sekä timjami ja mausta suolalla, pippurilla ja hyytelöllä. Sekoita viimeiseksi joukkoon ranskankerma. Tarjoile kastike kyljysten kanssa ja lisänä ruusukaalia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.