Kyljykset katajanmarjakastikkeessa
Tämän villimmiksi tuskin kesyt porsaankyljykset voivat tulla. Kastike sopii sinänsä melkein kaikkeen lihaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 porsaankyljystä
- suolaa ja pippuria
- ½ tl timjamia
- 1 rkl murskattuja katajanmarjoja
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 3 rkl voita
- 1,5 dl lihalientä
- 2 dl kermaa
- 2 rkl mustaviinimarjahyytelöä
- 2 rkl ranskankermaa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla. Paista niitä voissa pannulla 3 minuuttia kummaltakin puolelta.
Pani kansi pannun päälle ja pidä lämpimänä.
2. Kuullota jauhoa voissa kasarissa, lisää lihaliemi ja kerma sekoittaen. Keitä 5 minuuttia.
3 Lisää katajanmarjamurske sekä timjami ja mausta suolalla, pippurilla ja hyytelöllä. Sekoita viimeiseksi joukkoon ranskankerma. Tarjoile kastike kyljysten kanssa ja lisänä ruusukaalia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka