Kuusenhavukananpoika
Kuusenhavu antaa miedonmakuiselle broilerille hieman villimmän maun, vaikkei se ihan riistasta käykään. Suppilovahveroiden kanssa siitä tulee kuitenkin sangen metsäinen ruoka.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 broileri
- 2 rkl voita
- 1 tl suolaa
- valkopippuria
- soijaa
- pieni kuusenhavu
Tarjoiluun
- suppilovahveroita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi pienessä kasarissa ja sekoita joukkoon suola, pippuri sekä soija. Laita kokonainen broileri uunivuokaan ja työnnä sen sisälle kuusenhavu. Penslaa broileri maustevoisulalla.
2. Laita broileri uuniin 1 - 1 1/4 tunniksi. Voitele lintua silloin tällöin maustevoilla, joka on valunut paistovuokaan. Paista, kunnes lihan sisälämpötila on 80 astetta.
3. Ota broileri uunista, anna hetken vetäytyä ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoile mielellään paistettujen suppilovahveroiden tai kantarellien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti