Kuumat hedelmät
Tästä ei jälkiruoka herkullisemmaksi muutu. Ihanan kuumat hedelmät nautiskellaan voitaikinakupeista.
Ainekset
- 100 g ananaspaloja
- 1 omena
- 1 banaani
- 10 tummaa rypälettä
- vaniljasokeria
- pikku pala tulista chiliä
- 10 g voita
- mintunlehtiä
Voitaikinakupit/ Vol au vent
- 2 voi- tai lehtitaikinalevyä
- 1 kananmuna
- 2 rkl sokeria
Valmistusohje
Leikkaa hedelmät paloiksi ja mausta ne kevyesti vaniljasokerilla ja silputulla chilillä. Nosta ne höyrykääreeseen ja veistä päälle voinokare. Kypsennä mikrossa neljä minuuttia tai uunissa 200 asteessa kuusi minuuttia. Irrota mintunlehdet oksistaan ja nosta ne hedelmien joukkoon. Lusikoi kuumia hedelmiä voitaikinakuppeihin.
Leikkaa sulaneesta taikinalevystä pyöreä kiekko ja sen reunoilta rengas. Kauli kiekko ohuemmaksi ja samalla renkaan kokoiseksi. Voitele pohja ja nosta rengas kiekon reunoille. Ripottele päälle hiukan sokeria ja paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka