Kuumat hedelmät

Tästä ei jälkiruoka herkullisemmaksi muutu. Ihanan kuumat hedelmät nautiskellaan voitaikinakupeista.

Ainekset

  • 100 g ananaspaloja
  • 1 omena
  • 1 banaani
  • 10 tummaa rypälettä
  • vaniljasokeria
  • pikku pala tulista chiliä
  • 10 g voita
  • mintunlehtiä

Voitaikinakupit/ Vol au vent

  • 2 voi- tai lehtitaikinalevyä
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl sokeria

Valmistusohje

Leikkaa hedelmät paloiksi ja mausta ne kevyesti vaniljasokerilla ja silputulla chilillä. Nosta ne höyrykääreeseen ja veistä päälle voinokare. Kypsennä mikrossa neljä minuuttia tai uunissa 200 asteessa kuusi minuuttia. Irrota mintunlehdet oksistaan ja nosta ne hedelmien joukkoon. Lusikoi kuumia hedelmiä voitaikinakuppeihin.

Leikkaa sulaneesta taikinalevystä pyöreä kiekko ja sen reunoilta rengas. Kauli kiekko ohuemmaksi ja samalla renkaan kokoiseksi. Voitele pohja ja nosta rengas kiekon reunoille. Ripottele päälle hiukan sokeria ja paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.