Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kuskusia, kanaa ja lammasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • Neljälle
  • 300 g luutonta lampaanlihaa
  • ½ broileri
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua korianteria
  • ½ tl chiliä
  • ½ pkt sahramia
  • ½ tl murskattua juustokuminaa
  • 4 dl vettä
  • ½ keltainen kesäkurpitsa viipaleina
  • 2 porkkanaa, kuorittuna ja viipaloituna
  • 1 vihreä paprika suikaleina
  • 2 tomaattia lohkoina
  • 4 dl vettä
  • 4 dl kuskusia
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Paloittele lampaanliha 3 cm kokoisiksi paloiksi ja broileri 4-5 osaan. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi padassa, ruskista kana ja lammas joka puolelta. Lisää sipuli, suola, korianteri, chili, sahrami ja juustokumina, paista 2-3 minuuttia. Lisää vesi, laita kansi päälle ja keitä 30 minuuttia. Lisää kesäkurpitsa, porkkana ja paprika ja keitä vielä 10 minuuttia. Lisää tomaatit ja keitä vielä puoli minuuttia.

2. Valmista kuskus pakkauksen ohjeen mukaan.

3. Kaada kuskus isolle vadille ja tee keskelle syvennys. Asettele lihat, kanat ja vihannekset syvennykseen, kaada päälle hieman kastiketta. Tarjoile loppu kastike erikseen.

Tämä on tyypillinen pohjoisafrikkalainen ruoka, josta on olemassa monta muunnosta. Tämä resepti on kotoisin Marokosta, ja siihen tulee lammasta, kanaa ja paljon vihanneksia.

Lisää aiheesta:

Kiinalaista nuudeleita jauhelihan keraPastaa villisikakastikkeessaMunakoisolaatikkoKatalonialainen lammaspataLammasta ja sipuliaLammaspata oliivien kera
KanaaAlkuruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanaa
  • 31.03.202010:56
    Broileri

    Helppo cashew-kanakastike

  • 18.10.201708:52
    Kari Aihinen

    KFC-kanaa ja sriracha-majoneesia á la Kari Aihinen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Bressen kana

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kuskusia, kanaa ja lammasta

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kylmä kanavati