Tämä on suosittua tienvarsikapakoiden ruokaa Saksassa. Jykevien rekkojen kuskit pysähtyvät matkalla syömään juuri tätä.
Neljälle
- 4 viipaletta porsaanseläkettä
- 4 mausteista makkaraa
- 4 jauhelihapihviä
Vihannekset
- 250 g parsakaalia
- 1 kukkakaali
- 2 porkkanaa
- 4 annosta hollandaisekastiketta
Perunat
- 1 kg perunoita
- 140 g pekonia
- 1 keltasipuli
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ tl jauhettua kuminaa
- neutraalia öljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Perunat: Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja viipaloi perunat. Suikaloi pekoni ja laita suikaleet kylmään pannuun. Kuumenna pannu ja anna pekonin paistua omassa rasvassaan. Ota pekonit pannusta, valuta talouspaperilla. Paista perunaviipaleita öljyssä 15-20 minuuttia. Lisää sipuli kun puolet ajasta on kulunut. Mausta suolalla, pippurilla ja kuminalla, lisää pekonit.
2. Vihannekset. Puhdista parsakaali ja kukkakaali, irrota ne pienemmiksi kimpuiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat, keitä vihannekset pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä.
3. Paista porsaanseläke, jauhelihapihvit ja makkarat. Laita perunat suuren tarjoiluvadin pohjalle, asettele lihat ja makkarat päälle. Kaada hollandaisekastike vihanneksille ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.