Kuskin lounas

Tämä on suosittua tienvarsikapakoiden ruokaa Saksassa. Jykevien rekkojen kuskit pysähtyvät matkalla syömään juuri tätä.

Neljälle

  • 4 viipaletta porsaanseläkettä
  • 4 mausteista makkaraa
  • 4 jauhelihapihviä

Vihannekset

  • 250 g parsakaalia
  • 1 kukkakaali
  • 2 porkkanaa
  • 4 annosta hollandaisekastiketta

Perunat

  • 1 kg perunoita
  • 140 g pekonia
  • 1 keltasipuli
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ tl jauhettua kuminaa
  • neutraalia öljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Perunat: Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja viipaloi perunat. Suikaloi pekoni ja laita suikaleet kylmään pannuun. Kuumenna pannu ja anna pekonin paistua omassa rasvassaan. Ota pekonit pannusta, valuta talouspaperilla. Paista perunaviipaleita öljyssä 15-20 minuuttia. Lisää sipuli kun puolet ajasta on kulunut. Mausta suolalla, pippurilla ja kuminalla, lisää pekonit.

2. Vihannekset. Puhdista parsakaali ja kukkakaali, irrota ne pienemmiksi kimpuiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat, keitä vihannekset pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä.

3. Paista porsaanseläke, jauhelihapihvit ja makkarat. Laita perunat suuren tarjoiluvadin pohjalle, asettele lihat ja makkarat päälle. Kaada hollandaisekastike vihanneksille ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja