Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kuskin lounas

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on suosittua tienvarsikapakoiden ruokaa Saksassa. Jykevien rekkojen kuskit pysähtyvät matkalla syömään juuri tätä.

Neljälle

  • 4 viipaletta porsaanseläkettä
  • 4 mausteista makkaraa
  • 4 jauhelihapihviä

Vihannekset

  • 250 g parsakaalia
  • 1 kukkakaali
  • 2 porkkanaa
  • 4 annosta hollandaisekastiketta

Perunat

  • 1 kg perunoita
  • 140 g pekonia
  • 1 keltasipuli
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ tl jauhettua kuminaa
  • neutraalia öljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Perunat: Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja viipaloi perunat. Suikaloi pekoni ja laita suikaleet kylmään pannuun. Kuumenna pannu ja anna pekonin paistua omassa rasvassaan. Ota pekonit pannusta, valuta talouspaperilla. Paista perunaviipaleita öljyssä 15-20 minuuttia. Lisää sipuli kun puolet ajasta on kulunut. Mausta suolalla, pippurilla ja kuminalla, lisää pekonit.

2. Vihannekset. Puhdista parsakaali ja kukkakaali, irrota ne pienemmiksi kimpuiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat, keitä vihannekset pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä.

3. Paista porsaanseläke, jauhelihapihvit ja makkarat. Laita perunat suuren tarjoiluvadin pohjalle, asettele lihat ja makkarat päälle. Kaada hollandaisekastike vihanneksille ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Merimiespihvit naudan sisäpaististaSuutarinlaatikkoPatapaisti syyssadon kanssaUnkarilainen gulassiKassler-vihannespataValkosipulimaustetut lihapullat tomaattiliemessä
PorsaanpaistiPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaanpaistilla täytetyt vohvelisydämet

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Juuressosetta, sianpotkaa ja perunalastuja

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaanpaisti kermakastikkeen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Riimisuolattua sianpotkaa vihanneksilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunissa paistettua porsaanseläkettä perunakruunulla