Mainos
Mainos

Juhlista Halloweenia klassisella amerikkalaisella kurpitsapiirakalla. Piirakka on helppo ja nopea valmistaa ja se maistuu taivaalliselta! Reseptin loihti Marcos Gois Huomenta Suomen Makujen aamu-ohjelmassa.

8 annosta

    Pohja

    • 2 rkl fariinisokeria
    • ½ tl suolaa
    • 3 dl vehnäjauhoja
    • 125 g pehmeää voita
    • 1 rkl kylmää vettä

    Täyte

    • 3 kananmunaa
    • 450 g soseutettua kurpitsaa
    • 1 tl kanelia
    • 1 tl inkivääriä
    • 1/2 tl muskottia
    • 1/2 tl suolaa
    • 1/2 tl neilikkaa
    • 400 g kondensoitua maitoa

    tarjoiluun

    • 2 dl kuohukermaa
    • 2 rkl sokeria
    • 0,5 tl kanelia

    Valmistusohje

    Sekoita sokeri, suola ja vehnäjauho. Nypi voi joukkoon käsin, lisää vesi ja muotoile massasta pallo. Painele käsin irtopohjavuoan pohjalle ja reunoilla (vuoan halkaisija noin 24 cm). Anna jähmettyä jääkaapissa 30 minuuttia. 

     

    Vatkaa täytettä varten kulhossa munien rakenne rikki, sekoita joukkoon kurpitsasose ja mausteet. Sekoita kondensoitu maito vähitellen joukkoon. Kaada tasainen seos piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa ensin 15 minuuttia, laske lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua. 

     

    Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla ja kanelilla. Tarjoile kurpitsapiirakka kanelikermavaahdon kera.

     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.