Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kurpitsapiirakka

MTV
Julkaistu 27.10.2017 07:00

MTV LIFESTYLE

8 annosta

    Pohja

    • 2 rkl fariinisokeria
    • ½ tl suolaa
    • 3 dl vehnäjauhoja
    • 125 g pehmeää voita
    • 1 rkl kylmää vettä

    Täyte

    • 3 kananmunaa
    • 450 g soseutettua kurpitsaa
    • 1 tl kanelia
    • 1 tl inkivääriä
    • 1/2 tl muskottia
    • 1/2 tl suolaa
    • 1/2 tl neilikkaa
    • 400 g kondensoitua maitoa

    tarjoiluun

    • 2 dl kuohukermaa
    • 2 rkl sokeria
    • 0,5 tl kanelia

    Valmistusohje

    Sekoita sokeri, suola ja vehnäjauho. Nypi voi joukkoon käsin, lisää vesi ja muotoile massasta pallo. Painele käsin irtopohjavuoan pohjalle ja reunoilla (vuoan halkaisija noin 24 cm). Anna jähmettyä jääkaapissa 30 minuuttia. 

    Vatkaa täytettä varten kulhossa munien rakenne rikki, sekoita joukkoon kurpitsasose ja mausteet. Sekoita kondensoitu maito vähitellen joukkoon. Kaada tasainen seos piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa ensin 15 minuuttia, laske lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua. 

    Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla ja kanelilla. Tarjoile kurpitsapiirakka kanelikermavaahdon kera.

    Juhlista Halloweenia klassisella amerikkalaisella kurpitsapiirakalla. Piirakka on helppo ja nopea valmistaa ja se maistuu taivaalliselta! Reseptin loihti Marcos Gois Huomenta Suomen Makujen aamu-ohjelmassa.

    Lisää aiheesta:

    KurpitsapiirakkaKesäkurpitsa-sitruunakakkuOmena-toscapiirakkaMansikkapiirakka hyytelölläAmerikkalainen banaanikakkuVaniljainen kurpitsapiirakka
    Huomenta SuomiMakeat piirakatLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Huomenta Suomi
    • 15.11.06:00
      Makeat letut

      Mäkisen mummon Prätsykät

    • 15.11.06:00
      Jauhelihapata

      Italianpata

    • 15.11.06:00
      Nopeat ja helpot

      Helpot valkosipulileivät tortillaletuista

    • 15.11.06:00
      Nopeat ja helpot

      Shopska-salaatti

    • 7.11.08:23
      Torttu

      Suolaiset joulutortut fetavaahdolla