Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kuppikakut banaanisella taikinalla Viivi Pumpasen kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä kuppikakut leivottiin yhdessä Viivi Pumpasen kanssa. Kuppikakut on kätevää leipoa, ja banaani tekee taikinasta hyvin säilyvän.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

16 keskikokoista tai 12 isoa leivosta, "Kaikkea 2" -taikina

  • 2 dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja tai Karkea Vehnäjauhoja
  • 2 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
  • 2 rkl Myllyn Paras Kauraleseitä
  • 2 dl tummaa ruokokidesokeria tai fariinisokeria
  • 2 tl kanelia tai piparkakkumaustetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 dl survottua banaania
  • 2 munaa
  • 2 dl juoksevaa (pullo)margariinia tai rypsiöljyä
  • 2 dl kevyt kermavalmistetta

Kuorrutus

  • 100 g valkosuklaata
  • 100 g tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl tomusokeria
  • (muutama tippa punaista elintarvikeväriä)

Koristeluun

  • nonparelleja

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista.

Jaa taikina muffinivuokiin, esimerkiksi tukeviin paperi- tai foliovuokiin tai silikonivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia muffinien koosta riippuen.

Valmista kuorrutus. Sulata suklaa, ota pois liedeltä tai mikrosta ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja tomusokeri, mausta vaniljalla. Värjää seos halutessasi elintarvikevärillä. Levitä kuorrutus heti lämpimänä jäähtyneiden kakkusten päälle, koristele nonparellein heti.

Vinkki: Käytä tarvittaessa laktoosittomia tai vähälaktoosisia maitovalmisteita.

Vinkki: Hiivaleipäjauhoilla saat taikinasta tummempaa ja kuitupitoisempaa, myös kaurahiutale ja -lese sopivat

taikinaan mainiosti.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Kuva: SuomiTV/Heidi Matikainen

Lisää aiheesta:

Gluteeniton hedelmäkakkuArjan TaatelikakkuPääsiäisen pirteät kuppikakutMustikka cupcakesKevennetyt sacherleivoksetKauraisat ananasmuffinit
CupcakesKasvisruokaArjan LeivontanurkkaMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Cupcakes
  • 11.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Salmiakkista: Mallan suussasulavat Kick-kuppikakut

  • 26.03.201311:01
    Ystävänpäivä

    Chili-suklaa cupcakes kinuskilla ja sormisuolalla

  • 13.02.201408:49
    Makeat muffinit

    Banaani-mansikkakuppikakut

  • 18.02.201300:00
    Pääsiäinen

    Pääsiäisen pirteät kuppikakut

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Papaija-Mango Cupcakes