Kuorrutettu suklaatorttu
Voi olla hauskaa kuorruttaa suklaatorttu hieman erilaisella tavalla. Tässä olemme koristelleet sen valkosuklaalla.
12 palaan
- 150 g tummaa suklaata
- 150 g voita
- 2 dl kidesokeria
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Kuorrutus
- 100 g tummaa suklaata
- 1 rkl voita (huoneenlämpöistä)
- 4 palaa valkosuklaata
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata tumma suklaa ja anna sen jäähtyä hieman. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi ja lisää munat yksi kerrallaan. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja kääntele ne taikinaan, lisää lopuksi jäähtynyt suklaa.
2. Täytä voideltu ja jauhotettu vuoka taikinalla, paista uunissa n. 35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuin kumoat ja kuorrutat sen.
3. Kuorrutus: Sulata tumma suklaa, anna jäähtyä hieman. Sekoita siihen huoneenlämpöinen voi ja levitä kuorrutus kakun päälle. Sulata valkosuklaa ja pursota se kakulle kuvioksi. Anna kuorrutuksen jähmettyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa