Kuorrutettu suklaakakku

Tämän mehukkaan kakun salaisuus on kuumana kuorruttaminen. Tämä konsti takaa kuorrutuksen imeytymisen kakkuun.

1 kakkuun

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kidesokeria
  • 1 dl voisulaa
  • 1 dl ohutta kermaa
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Kuorrutus

  • 1 rkl voita
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 dl kahvikermaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • voita + korppujauhoja vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi, lisää voi ja kerma. Yhdistä jauhot, kaakao ja leivinjauhe ja kääntele ne mukaan taikinaan.

2. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 40-45 minuuttia.

3. Sekoita sillä aikaa kuorrutus ja kuumenna se kiehuvaksi. Levitä kuorrutus kuumalle kakulle heti kun otat sen uunista, anna sitten kakun jäähtyä vuoassaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!