Kuorrutettu suklaakakku

Tämän mehukkaan kakun salaisuus on kuumana kuorruttaminen. Tämä konsti takaa kuorrutuksen imeytymisen kakkuun.

1 kakkuun

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kidesokeria
  • 1 dl voisulaa
  • 1 dl ohutta kermaa
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Kuorrutus

  • 1 rkl voita
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 dl kahvikermaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • voita + korppujauhoja vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi, lisää voi ja kerma. Yhdistä jauhot, kaakao ja leivinjauhe ja kääntele ne mukaan taikinaan.

2. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 40-45 minuuttia.

3. Sekoita sillä aikaa kuorrutus ja kuumenna se kiehuvaksi. Levitä kuorrutus kuumalle kakulle heti kun otat sen uunista, anna sitten kakun jäähtyä vuoassaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja