Kuorrutettu suklaakakku
Tämän mehukkaan kakun salaisuus on kuumana kuorruttaminen. Tämä konsti takaa kuorrutuksen imeytymisen kakkuun.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 2 kananmunaa
- 2 dl kidesokeria
- 1 dl voisulaa
- 1 dl ohutta kermaa
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Kuorrutus
- 1 rkl voita
- 1 dl kidesokeria
- 1 dl kahvikermaa
- 1 rkl vaniljasokeria
- voita + korppujauhoja vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi, lisää voi ja kerma. Yhdistä jauhot, kaakao ja leivinjauhe ja kääntele ne mukaan taikinaan.
2. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 40-45 minuuttia.
3. Sekoita sillä aikaa kuorrutus ja kuumenna se kiehuvaksi. Levitä kuorrutus kuumalle kakulle heti kun otat sen uunista, anna sitten kakun jäähtyä vuoassaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa