Kuorrutettu suklaakakku
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5669172/landscape16_9/515/290/27d258094bcb66b873df28917914f27a/ij/897458-2956.jpg)
Tämän mehukkaan kakun salaisuus on kuumana kuorruttaminen. Tämä konsti takaa kuorrutuksen imeytymisen kakkuun.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 2 kananmunaa
- 2 dl kidesokeria
- 1 dl voisulaa
- 1 dl ohutta kermaa
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Kuorrutus
- 1 rkl voita
- 1 dl kidesokeria
- 1 dl kahvikermaa
- 1 rkl vaniljasokeria
- voita + korppujauhoja vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi, lisää voi ja kerma. Yhdistä jauhot, kaakao ja leivinjauhe ja kääntele ne mukaan taikinaan.
2. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 40-45 minuuttia.
3. Sekoita sillä aikaa kuorrutus ja kuumenna se kiehuvaksi. Levitä kuorrutus kuumalle kakulle heti kun otat sen uunista, anna sitten kakun jäähtyä vuoassaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka