Kuorrutettu parsakaali
Valkokastikkeella kuorrutettu parsakaali on herkullista kasvisruokaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 2 parsakaalia
- 100 g juustoraastetta
- suolaa
- 25 g voita
- 0,5 l valkokastiketta
Valmistusohje
Leikkaa tai revi parsakaalit suurehkoiksi nupuiksi. Leikkaa varret suikaleiksi tai viipaleiksi.
Höyrytä paloja viisi minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja valuta kaaleja hetken aikaa.
Voitele uunivuoka ja kumoa parsakaalit sinne.
Kaada päälle paksua valkokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista kuorrutusta 220-asteisessa uunissa noin 15 min, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa