Kuorrutettu maustekakku
Tämä on mehukas, mausteinen ja makoisa kakku. Sopii varsinkin jouluun, mutta maistuu hyvältä mihin vuodenaikaan tahansa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10-12 palaan
- 150 g pehmeää voita
- 2 ½ dl kidesokeria
- 3 kananmunaa
- 6 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- 2 tl neilikoita
- 2 rkl puolukkahilloa
- 1 ½ dl vahvaa kahvia
Kuorrutus
- 2 dl tomusokeria
- hieman munanvalkuaista
Koristeluun
- mantelilastuja
Lisäksi tarvitset
- voita ja korppujauhoja vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi, lisää munat yksi kerrallaan. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja mausteet ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi puolukkahillo ja kahvi.
2. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla vajaa tunti.
3. Sekoita tomusokeri ja hieman munanvalkuaista paksuksi tahnaksi ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Paahda mantelilastut kevyesti kuivalla paistinpannulla ja ripottele kakun päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka