Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kuohuva kurkkukeitto ja valkosipulikrutongit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Neljälle

  • 1 pitkä vihreä kurkku
  • 2 sipulia
  • 2 rkl voita
  • 5 dl vihanneslientä
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 dl kuohuviiniä

Krutongit

  • 12 ohutta viipaletta patonkia
  • 20 g voita
  • suolaa ja pippuria
  • ½ tl valkosipulijauhetta

Valmistusohje

1. Krutongit: Kuumenna uuni 2225 asteeseen. Voitele patonkiviipaleet voilla ja ripota pinnalle hiven suolaa, pippuria ja valkosipulijauhetta. Nostele viipaleet uunipellille ja paahda uunissa 3-5 minuuttia

2. Kuori ja silppua sipulit hienoksi. Kuullota silppua voissa alhaisella lämmöllä, älä ruskista. Leikkaa kurkku palasiksi ja kuullota niitäkin hetki. Siirrä freesatut vihannekset kattilaan, kaada liemi päälle ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljaa viitisen minuuttia.

3. Soseuta keitto ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Juuri hetkeä ennen tarjoilua keitto vielä kiehautetaan ja sekaan kaadetaan kuohuviini. Tarjoile lämmitetyiltä lautasilta, koristele mintunlehdillä ja krutongeilla.

Lisää aiheesta:

Nopea ja helppo gazpachoSyksyinen sipulikeittoBulgur-otto hunajapaistettujen juuresten keraPaprikakeitto krutonkien keraOluthaudutetut talvivihanneksetSoseutettu alkuruokakeitto leipäkrutonkien kera
AlkuruokakeittoKeitotAlkuruoatKasvisruoka

Tämä on juhlava alkukeitto, joka tavallisesti yllättää useimmat vieraat. Juuri ennen tarjoilua keittoon kaadetaan kuohuviiniä, joka tekee siitä ihanan kuplivaa. Tämänkin keiton valmistukseen tarvitset koneellisen apuvälineen.

Tuoreimmat aiheesta

Alkuruokakeitto
  • 14.01.202212:57
    Sipulikeitto

    Sipulikeitto – se Pirjon paras ohje

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kirvelikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kylmä fenkolikeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kylmä espanjalainen keitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Créme Ninon