Kuohuva kurkkukeitto ja valkosipulikrutongit
Tämä on juhlava alkukeitto, joka tavallisesti yllättää useimmat vieraat. Juuri ennen tarjoilua keittoon kaadetaan kuohuviiniä, joka tekee siitä ihanan kuplivaa. Tämänkin keiton valmistukseen tarvitset koneellisen apuvälineen.
Neljälle
- 1 pitkä vihreä kurkku
- 2 sipulia
- 2 rkl voita
- 5 dl vihanneslientä
- 1 dl kermaa
- suolaa ja valkopippuria
- 2 dl kuohuviiniä
Krutongit
- 12 ohutta viipaletta patonkia
- 20 g voita
- suolaa ja pippuria
- ½ tl valkosipulijauhetta
Valmistusohje
1. Krutongit: Kuumenna uuni 2225 asteeseen. Voitele patonkiviipaleet voilla ja ripota pinnalle hiven suolaa, pippuria ja valkosipulijauhetta. Nostele viipaleet uunipellille ja paahda uunissa 3-5 minuuttia
2. Kuori ja silppua sipulit hienoksi. Kuullota silppua voissa alhaisella lämmöllä, älä ruskista. Leikkaa kurkku palasiksi ja kuullota niitäkin hetki. Siirrä freesatut vihannekset kattilaan, kaada liemi päälle ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljaa viitisen minuuttia.
3. Soseuta keitto ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Juuri hetkeä ennen tarjoilua keitto vielä kiehautetaan ja sekaan kaadetaan kuohuviini. Tarjoile lämmitetyiltä lautasilta, koristele mintunlehdillä ja krutongeilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan