Ota taikina sulamaan ja nipistele sulaneiden taikinalevyjen reunat kiinni toisiinsa yhdeksi isoksi levyksi reunallisen uunipellin pohjalle ja reunoille painellen. Jätä kohoamaan rauhassa liinan alle ja lähde vaikka odotellessasi poimimaan mustikoita tai muita marjoja
Noin 1-8 tunnin päästä laita marjat piirakan päälle ja piirakka uuniin. Kesähelteellä tunti siis riittää, jotta piirakkataikina kohoaa, mutta viileämmällä kelillä tai viileässä huoneessa taikina saa kohota kauemminkin
Levitä 1 pkt / 8 kpl pullataikinalevyjä vierekkäin reunalliselle pellille täyttäen pellin. Nipistä sulaneet levyt yhteen reunoistaan yhdeksi isoksi uunipellille sopivaksi piirakkapohjaksi. Muodosta piirakkaan pienet reunat eli venytä taikinaa hieman myös pellin reunoille. Anna levyjen kohota kaksinkertaisiksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettyinä lämpimässä paikassa, esim. 40-asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (45 min - 1 h ).
