Pohjat:
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe kulhossa sekaisin.
- Tehdään pohja kolmen vuoan taktiikalla, eli ota kolme samankokoista kakkuvuokaa (halkaisija n. 20 cm) ja voitele ja korppujauhota vuoat huolella.
- Vatkaa 4,5 kananmunaa ja 2,25 dl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää sekaan muutama tippa appelsiiniaromia.
- Lisää 2,5 dl jauhoseosta munavaahtoon ja kääntele sekaisin.
- Jaa taikina kolmeen yhtä suureen määrään omiin kulhoihinsa. Värjää nyt taikinat kolmella eri värillä. Sekoita väriä pieni nokare/pari-kolme tippaa taikinan sekaan varovasti, jottei vaahto laske. Väri näkyy hieman voimakkaampana pohjassa, sitten kun taikina on kypsennetty.
- Kaada taikinat vuokiin ja paista uunin keskitasolla n. 10–15 min. Paistoaika riippuu vuoan koosta, eli siitä miten paksulti taikinaa on. Tarkista kypsyys tikulla.
- Kumoa pohjat heti uunista oton jälkeen ja peitä kevyesti esim. liinalla tai foliolla, ettei kuivahda jäähtyessään.
- Toista taikinan teko vielä uudestaan kolmella muulla värillä, jotta saat kuusi eriväristä pohjaa.
Smetanakinuski:
- Sekoita sokeri smetanaan ja jätä jääkaappiin n. tunnin ajaksi, jotta sokeri sulaa smetanan joukkoon.
- Vatkaa kylmänä kuohkeaksi.
- Laita pursotuspussiin.
Appelsiinicurd:
- Pese appelsiinit huolellisesti. Raasta niistä kuoren värillinen osa talteen ja purista mehu.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Erottele kananmunista keltuaiset. Säästä myös valkuaiset puhtaaseen kulhoon, niistä tehdään marenkikoristeet myöhemmin.
- Sekoita appelsiinimehu (n. 2 dl), appelsiininkuori, sokeri ja keltuaiset kattilassa. Kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes seos sakenee (5-10min). Älä anna kiehua kovasti, ettei seos juoksetu.