Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kuningatarkakku

Hellapoliisi / Kati Jaakonen
Julkaistu 09.05.2018 15:32

MTV LIFESTYLE

Kevään ja kesän juhlien suosikki on raikas valkosuklaalla makeutettu kakku. Kakun täytteessä maistuu ihana mustikka. Pinta on koristeltu mustikoilla ja vadelmilla.

Kuningatarkakku (8 annosta)

    Pohja

    • 200 g kaurakeksejä
    • ½ tl kardemummaa tai kanelia
    • 75 g sulatettua voita

    Täyte

    • 4 liivatelehteä + vettä
    • 2 ½ dl vispikermaa
    • 200 g vaniljatuorejuustoa
    • 3 dl pakastemustikoita
    • 150 g valkosuklaata
    • ¾ tl tomusokeria
    • 1 tl vaniljasokeria
    • ½ dl vettä

    Koristeluun

    • 3 dl mustikoita tai pensasmustikoita
    • 1-2 dl vadelmia
    • muutama pala valkosuklaata lastuina

    Valmistusohje

    Murusta kaurakeksit tehosekoittimessa tai muovipussissa lihanuijalla tai kaulimella. Lisää joukkoon kardemumma tai kaneli, sekä sulatettu voi.

    Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 20-22 cm. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kunnes valmistat täytteen.

    Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon vaniljatuorejuusto ja kohmeiset pakastemustikat, kunnes seos on kauniin värinen.

    Hienonna valkosuklaa karkeaksi rouheeksi työlaudalla veitsellä. Voit halutessasi myös sulattaa paloitellun valkosuklaan lautasella puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Sekoita valkosuklaa, tomusokeri ja vaniljasokeri täytteeseen.

    Kuumenna vesi kiehuvaksi kasarissa tai juomalasissa mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita neste tasaiseksi.

    Valuta liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Tarkista maku.

    Levitä täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

    Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen. Siirrä tarjoiluvadille. Koristele mustikoilla, vadelmilla ja valkosuklaalastuilla.

    Tarjoa!

    Lisää aiheesta:

    Hellapoliisin mango-charlotteHellapoliisin gluteeniton laskiaiskakkuDaim-valkosuklaakakkuPääsiäiskakkuJuustokeksikakkuGluteeniton Mango-tuorejuustokakku
    HellapoliisiLeivontaKakkuMakeat leivonnaisetKeväänjuhlatLeivontaJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Hellapoliisi
    • 24.05.202419:51
      Kevään juhlat

      Banoffee kipoissa

    • 24.05.202419:48
      Pannacotta

      Ruusupannacotta

    • 15.12.202313:17
      Tahnat

      Savuporotahna

    • 13.12.202314:56
      Cocktail alkupalat

      Helpot cocktailpalat

    • 13.11.202313:31
      Hillot

      Persikkachutney