Kuningatarkakku

Hellapoliisin kuningatarkakku
Hellapoliisi / Kati Jaakonen

Kevään ja kesän juhlien suosikki on raikas valkosuklaalla makeutettu kakku. Kakun täytteessä maistuu ihana mustikka. Pinta on koristeltu mustikoilla ja vadelmilla.

Kuningatarkakku (8 annosta)

    Pohja

    • 200 g kaurakeksejä
    • ½ tl kardemummaa tai kanelia
    • 75 g sulatettua voita

    Täyte

    • 4 liivatelehteä + vettä
    • 2 ½ dl vispikermaa
    • 200 g vaniljatuorejuustoa
    • 3 dl pakastemustikoita
    • 150 g valkosuklaata
    • ¾ tl tomusokeria
    • 1 tl vaniljasokeria
    • ½ dl vettä

    Koristeluun

    • 3 dl mustikoita tai pensasmustikoita
    • 1-2 dl vadelmia
    • muutama pala valkosuklaata lastuina

    Valmistusohje

    Murusta kaurakeksit tehosekoittimessa tai muovipussissa lihanuijalla tai kaulimella. Lisää joukkoon kardemumma tai kaneli, sekä sulatettu voi.

    Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 20-22 cm. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kunnes valmistat täytteen.

    Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon vaniljatuorejuusto ja kohmeiset pakastemustikat, kunnes seos on kauniin värinen.

    Hienonna valkosuklaa karkeaksi rouheeksi työlaudalla veitsellä. Voit halutessasi myös sulattaa paloitellun valkosuklaan lautasella puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Sekoita valkosuklaa, tomusokeri ja vaniljasokeri täytteeseen.

    Kuumenna vesi kiehuvaksi kasarissa tai juomalasissa mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita neste tasaiseksi.

    Valuta liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Tarkista maku.

    Levitä täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

    Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen. Siirrä tarjoiluvadille. Koristele mustikoilla, vadelmilla ja valkosuklaalastuilla.

    Tarjoa!

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!