Kuningatar-pullaneliöt
Nyt herkutellaan tuoreilla marjoilla! Kevyt pullapohjainen piirakka on tehty kätevistä pakastetaikinalevyistä.
Ainekset
- 1 uunipellillinen, noin 25 palaa
Pohja
- 1 pkt (1 kg) pullataikinaa tai 1 annos (3 dl nestettä) itse tehtyä pullataikinaa
Täyte
- 1 dl paistonkestävää vadelmamarmeladia
- 1 dl paistonkestävää mustikkamarmeladia
- n. 6 dl mustikoita ja vadelmia
Pinnalle
- Pullataikinanauhoja, 1 pkt (1 kg) pullataikinaa
Tai muroseos
- 5 dl isoja kaurahiutaleita
- 1 dl sokeria
- 100 g voita sulatettuna
Valmistusohje
Levitä pullataikinalevyt vieri viereen leivinpaperin päälle reunalliselle pellille. Nipistä sulaneet taikinalevyt reunoistaan yhteen niin, että saat suuren, pellin kokoisen piirakkapohjan. Tee piirakkaan pienet reunat venyttämällä taikinaa pellin reunoille.
Anna pullapohjan kohota paksuudeltaan kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esimerkiksi 40-asteisessa uunissa tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (45-60 minuutin ajan). Voit myös kohottaa piirakkapohjaa huoneenlämmössä, jolloin aikaa kuluu enemmän.
Sekoita täytettä varten varovasti marmeladit ja marjat keskenään. Levitä täyte kohonneelle pullapohjalle. Koristele piirakka kohonneesta pullataikinasta tehdyillä nauhoilla tai ripottele pinnalle hiutalemuruseos.
Paista 175-200-asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla.
Vinkki: Voit käyttää piirakkaan myös herukoita.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka