Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kuningatar-pullaneliöt

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nyt herkutellaan tuoreilla marjoilla! Kevyt pullapohjainen piirakka on tehty kätevistä pakastetaikinalevyistä.

Ainekset

  • 1 uunipellillinen, noin 25 palaa

Pohja

  • 1 pkt (1 kg) pullataikinaa tai 1 annos (3 dl nestettä) itse tehtyä pullataikinaa

Täyte

  • 1 dl paistonkestävää vadelmamarmeladia
  • 1 dl paistonkestävää mustikkamarmeladia
  • n. 6 dl mustikoita ja vadelmia

Pinnalle

  • Pullataikinanauhoja, 1 pkt (1 kg) pullataikinaa

Tai muroseos

  • 5 dl isoja kaurahiutaleita
  • 1 dl sokeria
  • 100 g voita sulatettuna

Valmistusohje

Levitä pullataikinalevyt vieri viereen leivinpaperin päälle reunalliselle pellille. Nipistä sulaneet taikinalevyt reunoistaan yhteen niin, että saat suuren, pellin kokoisen piirakkapohjan. Tee piirakkaan pienet reunat venyttämällä taikinaa pellin reunoille.

Anna pullapohjan kohota paksuudeltaan kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esimerkiksi 40-asteisessa uunissa tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (45-60 minuutin ajan). Voit myös kohottaa piirakkapohjaa huoneenlämmössä, jolloin aikaa kuluu enemmän.

Sekoita täytettä varten varovasti marmeladit ja marjat keskenään. Levitä täyte kohonneelle pullapohjalle. Koristele piirakka kohonneesta pullataikinasta tehdyillä nauhoilla tai ripottele pinnalle hiutalemuruseos.

Paista 175-200-asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla.

Vinkki: Voit käyttää piirakkaan myös herukoita.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

MustikkapullatVaniljainen rommiluumupiirakkaSatokauden rommirusinapiirakkaRaparperipiirakka pullataikinastaMangopiirakka pullataikinastaKuningatarpiirakka pullataikinasta
MarjapiirakkaMakeat leivonnaisetSadonkorjuuMyllyn ParasLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Marjapiirakka
  • 08.07.202213:05
    Mustikkapiirakka

    Mustikkapiirakka muropohjalla – makea täyte kondensoidulla maidolla

  • 15.07.201912:01
    Puolukkapiirakka

    Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Gluteeniton kaura-raparperipiirakka

  • 18.02.201300:00
    Mustikkapiirakka

    Marjapiirakka murutaikinaan

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Karviaispiiras kermavaahdon kera