Mainos
Mainos

Sanotaan että Ruotsin kuningas Oscar II rakasti tätä torttua, joka on saanut nimensä kuninkaan mukaan. Torttu maistuu parhaimmalta päivää leipomisen jälkeen. Sen voi myös pakastaa joksikin aikaa.

10 palaan

Torttupohja

  • 150 g manteleita
  • 3 dl tomusokeria
  • 5 munanvalkuaista

Voikreemi

  • 1 vajaa dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 3-4 munankeltuaista
  • 225 g voita

Koristeluun

  • 50 g mantelilastuja
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Torttupohjat: Kuumenna uuni 125 asteeseen. Piirrä isolle leivinpaperiarkille neljä pyöreää torttupohjaa. Voitele paperi hyvin voilla tai öljyllä. Kalttaa, kuori ja jauha mantelit. Sekoita ne tomusokerin kanssa. Vatkaa munanvalkuaiset kiiltäväksi, mutta ei kovaksi. Sekoita valkuaiset manteli-sokeriseokseen. Levitä seos piirretyille pohjille. Jos haluat niistä hieman paksumpia, kolmekin pohjaa riittää. Paista pohjia uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Anna niiden jäähtyä hieman ennen kuin varovaisesti irrotat ne paperista.

2. Voikreemi: Keitä sokeri ja vesi liemeksi. Kaada tippa lientä kylmään veteen. Jos tipasta tulee rihmamainen, kun poimit sen vedestä peukalon ja etusormen välissä, liemi on valmis. Vatkaa keltuaiset ilmavaksi. Kaada kuuma sokeriliemi keltuaisvaahtoon samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita voi pehmeäksi. Lisää voihin jäähtynyttä munaseosta vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Sekoita kunnes kreemi on kiiltävä ja notkea.

3. Paahda mantelilastut kullankeltaisiksi. Lado torttupohjia ja voikreemiä päällekkäin. Levitä ohut kerros voikreemiä ylimmän torttupohjan päälle. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla ja puuteroi päälle ohut kerros tomusokeria. Jos haluat keskelle kuvan mukaisen ympyrän, laita pieni pyöreä pala leivinpaperia tortun päälle ennen tomusokerointia.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.