Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kuningas Oscarin torttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 10 palaan

Torttupohja

  • 150 g manteleita
  • 3 dl tomusokeria
  • 5 munanvalkuaista

Voikreemi

  • 1 vajaa dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 3-4 munankeltuaista
  • 225 g voita

Koristeluun

  • 50 g mantelilastuja
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Torttupohjat: Kuumenna uuni 125 asteeseen. Piirrä isolle leivinpaperiarkille neljä pyöreää torttupohjaa. Voitele paperi hyvin voilla tai öljyllä. Kalttaa, kuori ja jauha mantelit. Sekoita ne tomusokerin kanssa. Vatkaa munanvalkuaiset kiiltäväksi, mutta ei kovaksi. Sekoita valkuaiset manteli-sokeriseokseen. Levitä seos piirretyille pohjille. Jos haluat niistä hieman paksumpia, kolmekin pohjaa riittää. Paista pohjia uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Anna niiden jäähtyä hieman ennen kuin varovaisesti irrotat ne paperista.

2. Voikreemi: Keitä sokeri ja vesi liemeksi. Kaada tippa lientä kylmään veteen. Jos tipasta tulee rihmamainen, kun poimit sen vedestä peukalon ja etusormen välissä, liemi on valmis. Vatkaa keltuaiset ilmavaksi. Kaada kuuma sokeriliemi keltuaisvaahtoon samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita voi pehmeäksi. Lisää voihin jäähtynyttä munaseosta vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Sekoita kunnes kreemi on kiiltävä ja notkea.

Sanotaan että Ruotsin kuningas Oscar II rakasti tätä torttua, joka on saanut nimensä kuninkaan mukaan. Torttu maistuu parhaimmalta päivää leipomisen jälkeen. Sen voi myös pakastaa joksikin aikaa.

3. Paahda mantelilastut kullankeltaisiksi. Lado torttupohjia ja voikreemiä päällekkäin. Levitä ohut kerros voikreemiä ylimmän torttupohjan päälle. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla ja puuteroi päälle ohut kerros tomusokeria. Jos haluat keskelle kuvan mukaisen ympyrän, laita pieni pyöreä pala leivinpaperia tortun päälle ennen tomusokerointia.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Sweet and sourSalmiakkista: Artun SalmiakkibisketitSchwarzwaldintorttuKreivi Spensin torttuJäädytetty ranskankermatorttuMantelitorttu
TorttuKasvisruokaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Torttu
  • 03.08.202407:30
    Marjat

    Mascarpone-marjatorttu ilman uunia

  • 06.12.201816:45
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin Nutella-vaahtokarkkitortut

  • 02.12.201511:40
    kaupalliset

    Gluteenittomat joulutortut

  • 18.02.201300:00
    Runebergintortut

    Runebergin tortut kevyemmin

  • 18.02.201300:00
    Vadelmapiirakka

    Ylellinen vadelmavaahtotorttu