Kuningas Charlesin kruunajaispiirakka

Kruunajaispiirakka, coronation quiche
"Coronation Quiche" eli kruunajaispiirakka. Shutterstock

"Coronation Quiche" eli kruunajaispiirakka on ideoitu brittihovissa kuningas Charlesin kruunajaisten kunniaksi. Kruunajaispiirakka tai -quiche sisältää muun muassa pinaattia, rakuunaa ja tietysti runsaasti juustoa. Jos haluat oikaista, käytä valmista piirakkapohjaa.

  • Annosmäärä: 6 annosta

Pohja

  • 125 g vehnäjauhoja
  • Ripaus suolaa
  • 25 g kylmää voita kuutioituna
  • 25 g laardia (tai voita)
  • 2 rkl maitoa

TAI

  • 1 pkt valmista piirakkataikinaaa

Täyte

  • 125 ml maitoa
  • 175 ml kuohukermaa
  • 2 munaa
  • 1 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna
  • Suolaa ja pippuria
  • 100 g cheddarjuustoa raastettuna
  • 180 g keitettyä pinaattia pilkottuna
  • 60 g härkäpapuja tai soijapapuja

Valmistusohje

  1. Siivilöi jauhot ja suola kulhoon. Lisää joukkoon rasvat ja nypi sormin murumaiseksi seokseksi. 
  2. Lisää maitoa pikku hiljaa joukkoon, kunnes pohjasta tulee taikinamainen.
  3. Laita taikina peitettynä jääkaappiin 30-45 minuutiksi. 
  4. Ripottele jauhoja työskentelyalustalle ja kauli taikina pyöreäksi, noin 0,5 cm paksuiseksi piirakkapohjaksi. 
  5. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja pidä huoli, ettei piirakkapohjassa ole reikiä. Laita jääkaappiin vielä 30 minuutiksi peitettynä.
  6. Paista piirakkapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia (halutessasi voit laittaa piiraspohjan päälle leivinpaperin ja painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Näin estät taikinareunojen valahtamisen esipaiston aikana)
  7. Pienennä uunin lämpötilaa 160 asteeseen ja valmista piirakan täyte: sekoita keskenään maito, kerma, munat, rakuuna ja mausteet.
  8. Ripottele puolet juustoraasteesta pohjan päälle, laita päälle hienonnettu pinaatti sekä pavut. Kaada sitten päälle nestemäinen seos. Ripottele päälle loput juustosta. 
  9. Paista piirakkaa uunissa 20-25 minuuttia.


Resepti: Royal.uk

Parhaat ruokaohjelmat