Kuningas Charlesin kruunajaispiirakka
Julkaistu
"Coronation Quiche" eli kruunajaispiirakka on ideoitu brittihovissa kuningas Charlesin kruunajaisten kunniaksi. Kruunajaispiirakka tai -quiche sisältää muun muassa pinaattia, rakuunaa ja tietysti runsaasti juustoa. Jos haluat oikaista, käytä valmista piirakkapohjaa.
- Annosmäärä: 6 annosta
Pohja
- 125 g vehnäjauhoja
- Ripaus suolaa
- 25 g kylmää voita kuutioituna
- 25 g laardia (tai voita)
- 2 rkl maitoa
TAI
- 1 pkt valmista piirakkataikinaaa
Täyte
- 125 ml maitoa
- 175 ml kuohukermaa
- 2 munaa
- 1 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna
- Suolaa ja pippuria
- 100 g cheddarjuustoa raastettuna
- 180 g keitettyä pinaattia pilkottuna
- 60 g härkäpapuja tai soijapapuja
Valmistusohje
- Siivilöi jauhot ja suola kulhoon. Lisää joukkoon rasvat ja nypi sormin murumaiseksi seokseksi.
- Lisää maitoa pikku hiljaa joukkoon, kunnes pohjasta tulee taikinamainen.
- Laita taikina peitettynä jääkaappiin 30-45 minuutiksi.
- Ripottele jauhoja työskentelyalustalle ja kauli taikina pyöreäksi, noin 0,5 cm paksuiseksi piirakkapohjaksi.
- Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja pidä huoli, ettei piirakkapohjassa ole reikiä. Laita jääkaappiin vielä 30 minuutiksi peitettynä.
- Paista piirakkapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia (halutessasi voit laittaa piiraspohjan päälle leivinpaperin ja painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Näin estät taikinareunojen valahtamisen esipaiston aikana)
- Pienennä uunin lämpötilaa 160 asteeseen ja valmista piirakan täyte: sekoita keskenään maito, kerma, munat, rakuuna ja mausteet.
- Ripottele puolet juustoraasteesta pohjan päälle, laita päälle hienonnettu pinaatti sekä pavut. Kaada sitten päälle nestemäinen seos. Ripottele päälle loput juustosta.
- Paista piirakkaa uunissa 20-25 minuuttia.
Resepti: Royal.uk
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti