Kummitusleivokset

Halloweenin leivonnaisten hauskuus on näyttävässä koristelussa, joten herkullisen makunsa lisäksi lopputulokset ovat myös ilo silmälle. Halloween on ennen kaikkea lasten juhla, joten yhdessä leipomisesta ja koristelusta voi ottaa ilon irti isommallakin joukolla pikkuleipureita. Reseptistä tulee noin 15 leivosta.

Ainekset

  • 4 munaa
  • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 300 g sitruunatahnaa (lemon curd)

Pinnalle

  • 5 dl kuohukermaa
  • 250 g maitorahkaa
  • 4 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1–2 lakupötköä

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele varovasti joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille.

Levitä pinnalle sitruunatahna ja kääri tiukahkolle rullalle. Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri. Leikkaa kääretorttu viipaleiksi ja nosta leikkauspinta ylöspäin tarjoiluvadille. Pursota suuriaukkoisella suorapäisellä tyllalla runsas kerma-rahkakeko kääretortun pinnalle. Leikkaa lakusta pieniä viipaleita ja asettele silmiksi.

Vinkki! Halutessasi voit tarjota leivosten seurana lakritsikastiketta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.