Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kultainen omenakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jokaisella on oma lempiomenakakkunsa. Tässä on yksi muunnos, jota kannattaa kokeilla – mehukas omenakakku pähkinöillä.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Taikina

  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kidesokeria
  • 75 g voita
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vaniljakreemiä
  • 50 g rouhittuja hasselpähkinöitä
  • 4 suurta omenaa, lohkoina

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat ainekset ja työstä mukaan voi sormin.

2. Lisää muna ja työstä nopeasti taikinaksi, laita se jääkaappiin ½-1 tunniksi.

3. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä irtopohjavuoka.

4. Vatkaa munat kevyesti ja sekoita ne kylmän vaniljakreemin kanssa. Laita omenalohkot vuokaan, ripottele niille pähkinärouhe ja kaada munaseos päälle.

5. Paista uunin keskitasolla 30 minuuttia tai kunnes kreemi on jähmettynyt ja saanut väriä. Tarjoile haaleana, mielellään kahvin kera. Voit leipoa kakun etukäteen ja lämmittää sen ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Riittoisa omenakakkuPunssikakkuSkoonelainen omenakakkuRanskalainen omenapiirasOmenakakku kookoksellaMustikkakakku
OmenakakkuMakeat leivonnaisetSadonkorjuuKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Omenakakku
  • 18.08.202314:42
    Hellapoliisi

    Helpot omenapiiraat eli omena-voitaikinakeikaus

  • 20.09.202209:35
    Omenat

    Ihana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hitti

  • 24.09.202109:18
    Omenat

    Helppo ja mehevä omenakakku

  • 25.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Omenasta on moneksi: Lauran omena-kinuskikakku

  • 25.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Omenasta on moneksi: Emmin "Omenapuun alla"