Kultainen omenakakku
Jokaisella on oma lempiomenakakkunsa. Tässä on yksi muunnos, jota kannattaa kokeilla – mehukas omenakakku pähkinöillä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle-kahdeksalle
Taikina
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl kidesokeria
- 75 g voita
- 1 kananmuna
Täyte
- 2 kananmunaa
- 3 dl vaniljakreemiä
- 50 g rouhittuja hasselpähkinöitä
- 4 suurta omenaa, lohkoina
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat ainekset ja työstä mukaan voi sormin.
2. Lisää muna ja työstä nopeasti taikinaksi, laita se jääkaappiin ½-1 tunniksi.
3. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä irtopohjavuoka.
4. Vatkaa munat kevyesti ja sekoita ne kylmän vaniljakreemin kanssa. Laita omenalohkot vuokaan, ripottele niille pähkinärouhe ja kaada munaseos päälle.
5. Paista uunin keskitasolla 30 minuuttia tai kunnes kreemi on jähmettynyt ja saanut väriä. Tarjoile haaleana, mielellään kahvin kera. Voit leipoa kakun etukäteen ja lämmittää sen ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa