Kultainen omenakakku

Jokaisella on oma lempiomenakakkunsa. Tässä on yksi muunnos, jota kannattaa kokeilla – mehukas omenakakku pähkinöillä.

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Taikina

  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kidesokeria
  • 75 g voita
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vaniljakreemiä
  • 50 g rouhittuja hasselpähkinöitä
  • 4 suurta omenaa, lohkoina

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat ainekset ja työstä mukaan voi sormin.

2. Lisää muna ja työstä nopeasti taikinaksi, laita se jääkaappiin ½-1 tunniksi.

3. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä irtopohjavuoka.

4. Vatkaa munat kevyesti ja sekoita ne kylmän vaniljakreemin kanssa. Laita omenalohkot vuokaan, ripottele niille pähkinärouhe ja kaada munaseos päälle.

5. Paista uunin keskitasolla 30 minuuttia tai kunnes kreemi on jähmettynyt ja saanut väriä. Tarjoile haaleana, mielellään kahvin kera. Voit leipoa kakun etukäteen ja lämmittää sen ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.