Kukkakaalikeittoa kanafrikadellien kera
Tämä pehmeä kukkakaalikeitto saa ruokaisuutta kanafrikadelleista. Tarjoile mielellään maukkaan hapanleivän kanssa.
Ainekset
- Neljälle
Keitto
- 500 g kukkakaalinkimppuja
- 1 l kanalientä
- 2 dl ruokakermaa
- suolaa ja cayennepippuria
- tuoretta basilikaa
Frikadellit
- 500 g kanajauheliha
- ½ keltasipuli
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 pieni kananmuna
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 tl hienonnettua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Keitä kukkakaalit oikein pehmeiksi liemessä ja kermassa. Soseuta tasaiseksi keitoksi, mielellään sauvasekoittimella.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita kanajauheliha, sipuli, jauhot ja muna. Mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile pyöryköitä kahden vedellä huuhdotun lusikan avulla. Keitä frikadelleja keitossa 3-4 minuuttia tai kunnes ne nousevat keiton pinnalle.
3. Kuumenna keitto kiehuvaksi ennen tarjoilua ja suolaa tarvittaessa, riippuen liemen suolaisuudesta. Mausta myös cayennepippurilla. Ripottele päälle tuoreita basilikanlehtiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti