Kukkakaali-pinaattipiiras
Kun kukkakaali on parhaimmillaan, kokeilepa tätä: kukkakaalin nuppuja ja pinaattia piiraan täytteenä. Ihanaa! Sopii lounaalle, illanistujaisiin, noutopöytäänkin.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle
Raaka-aineet
- 1 kukkakaali
- 100 g pinaattia
- 3 dl vehnäjauhoa
- 1 maustemitta suolaa
- 150 g kylmää voita
- 1 rkl jäävettä
- 4 munaa
- 3 dl maitoa
- 1 dl kermaa
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa voi paloiksi. Hakkaa leivinpöydän päällä veitsellä jauho ja suola voin sekaan. Työstä nopeasti taikinaksi ja vaivaa joukkoon vesi. Laita taikina muovipussiin ja pane jääkaappiin vähintään tunniksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puhdista kukkakaali ja jaa nupuiksi. Ryöppää ne vähäsuolaisessa vedessä. Hienonna pinaatti. Kauli taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja haarukalla. Esipaista 15 minuuttia.
3. Sekoita munat maitoon ja kermaan, lisää suola ja pippuri sekä pinaattihake. Levitä kukkakaalinnuput piiraspohjalle ja kaada päälle munamaito. Paista noin 30 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt. Voit peittää piiraan foliolla loppupuolella, ettei se paistu liikaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan