Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kukkakaali-parsakaalipiirakka

4:50Helppo kukkakaali-parsakaalipiirakka
Julkaistu 12.08.2015 14:58

12.8.2015. Arjan Leivontanurkan kotitalousopettaja Arja Elina Laine leipoi piirakan satokauden raaka-aineista.

Pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 28-30 cm

  • 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
  • tai Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)

Täyte

  • 2-3 rkl voita
  • 1 nippu (puna)sipuleja varsineen
  • 400 g kukkakaalia (1 pieni)
  • 400 g parsakaalia (1 pieni)
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1 dl tuoretta rakuunaa tai persiljaa hienonnettuna
  • 2 dl ranskankermaa (1 tlk)
  • 200 g mustapippurituorejuustoa
  • 100 g mustaleimaemmentaljuustoraastetta
  • 1 muna

Valmistusohje

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Valmista täyte paistamalla pannussa nopeasti (3-5 min) sipulit varsineen ja pilkotut kaalinnuput, mausta suolalla ja muskottipähkinällä sekä silppua joukkoon myös yrtit.

Levitä piirakkapohjalle paistettu sipuli-kaaliseos ja paista tällaisena 15 min 200-asteisen uunin alimmalla tasolla.

Sekoita erikseen ranskankermaan juustot ja muna. Kaada tämä 15 min esipaistetun piirakan päälle. Jatka paistamista 20 - 30 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka ja paksumpi paistos, sitä pidempi paistoaika. Koristele tuoreella rakuuna- tai persiljasilpulla.

VINKKI: Voit tehdä piirakan myös lehtikaalista, jonka pieniä lehtiä tarvitaan noin 1 litra

Hyvää syntyy myös metsäsienisekoituksilla, esim. kantarelleilla ja mustilla torvisienillä.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Savulohi-parsapiirakkaSalsaava kasvispiirakkaSuppilovahveropiirakkaKasvispiirakkaKantarellipiirakkaSalmiakkisuklaa-vadelmaleivokset
Suolaiset piirakatKasvispiirakkaMakujaYstävänpäiväSadonkorjuuKevään juhlatPäivän reseptiArjan LeivontanurkkaIsänpäiväEdullisetMyllyn ParasNopeat ja helpotVideoreseptitLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset piirakat
  • 24.2.07:29
    Nopeat ja helpot

    Lehtevät inkivääriset leivokset airfryerissa – suolaista ja makeaa

  • 25.12.202409:00
    Kasvispiirakka

    Helpot feta-hillopiirakat

  • 02.05.202312:11
    Pinaattipiirakka

    Kuningas Charlesin kruunajaispiirakka

  • 16.12.202117:17
    Pasteijat

    Savuporopasteijat

  • 18.09.202012:41
    Kasvispiirakka

    Salaattipiirakka – kun suolainen piirakka ja salaatti yhdistyvät täydelliseksi herkuksi