Kukitettu lenkkimakkara

Muuan ruotsalainen viisu, kansanrakastaman Hasse Alfredsonin sanoittama, julistaa: Haluan kukikasta lenkkimakkaraa lounaaksi... Tuskin kukaan tietää, mitä kukikas makkara on, mutta tämän ohjeen mukaan saat niin iloisenvärisillä vihanneksilla koristetun lounasmakkaran, että se näyttää kukitetulta.

Neljälle

  • 500 g lenkkimakkaraa
  • 1 sipuli
  • 3 etikkapunajuurta
  • 2 maustekurkkua
  • 4 dl lihalientä

Sinappikastike

  • 2 rkl voita
  • 2 ½ rkl vehnäjauhoa
  • 4 dl maitoa
  • 2 rkl sinappia

Valmistusohje

1. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota se voissa paistinpannussa. Kuutioi punajuuret ja maustekurkku. Sekoita kuutiot sipulisilpun kanssa.

2. Sinappikastike: Sulata voi kasarissa. Nosta liedeltä ja sekoita joukkoon jauho. Nosta takaisin liedelle ja anna jauhon kiehua yhteen voin kanssa, mutta ruskistumatta. Kuumenna maito toisessa kasarissa. Kaada kuumaa maitoa pikkuhiljaa rasva-jauhoseokseen ja anna kiehua hiljaa koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla, pippurilla ja sinapilla.

3. Viipaloi makkara. Keitä viipaleita 8 minuuttia lihaliemessä. Nosta makkaraviipaleet lämpimälle tarjoiluvadille, kaada päälle sinappikastike ja sirottele pinnalle sipuli-punajuuri-kurkkuhake. Tarjoa vastakeitettyjen perunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.