Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kukitettu lenkkimakkara

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 500 g lenkkimakkaraa
  • 1 sipuli
  • 3 etikkapunajuurta
  • 2 maustekurkkua
  • 4 dl lihalientä

Sinappikastike

  • 2 rkl voita
  • 2 ½ rkl vehnäjauhoa
  • 4 dl maitoa
  • 2 rkl sinappia

Valmistusohje

1. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota se voissa paistinpannussa. Kuutioi punajuuret ja maustekurkku. Sekoita kuutiot sipulisilpun kanssa.

2. Sinappikastike: Sulata voi kasarissa. Nosta liedeltä ja sekoita joukkoon jauho. Nosta takaisin liedelle ja anna jauhon kiehua yhteen voin kanssa, mutta ruskistumatta. Kuumenna maito toisessa kasarissa. Kaada kuumaa maitoa pikkuhiljaa rasva-jauhoseokseen ja anna kiehua hiljaa koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla, pippurilla ja sinapilla.

3. Viipaloi makkara. Keitä viipaleita 8 minuuttia lihaliemessä. Nosta makkaraviipaleet lämpimälle tarjoiluvadille, kaada päälle sinappikastike ja sirottele pinnalle sipuli-punajuuri-kurkkuhake. Tarjoa vastakeitettyjen perunoiden kanssa.

Muuan ruotsalainen viisu, kansanrakastaman Hasse Alfredsonin sanoittama, julistaa: Haluan kukikasta lenkkimakkaraa lounaaksi... Tuskin kukaan tietää, mitä kukikas makkara on, mutta tämän ohjeen mukaan saat niin iloisenvärisillä vihanneksilla koristetun lounasmakkaran, että se näyttää kukitetulta.

Lisää aiheesta:

Halstrattu graavilohi ja sinappimuhennetut perunatIhramakkara ja skoonenperunatPannupihvit sipuliliemessäJuuresmuusi käristetyn häränrinnan ja sinappikastikkeen keraKeitetty sianmakkara ja muhennetut juureksetGretan pihvi
MakkarakastikePääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Makkarakastike
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Ihramakkara ja skoonenperunat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mummon makkarakastike

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Nakkikastike

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Nakkistroganov

  • 18.02.201300:00
    Perunamuusi

    Perunamuhennosta makkarasuikaleiden ja sipulin kera