Kuitusämpylät
Sekoita mieliryynejäsi ja leseitäsi: vehnäleseitä, pellavansiemeniä, kaurarouhetta. Leivo sitten terveyssämpylöitä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
25 sämpylää
- 50 g hiivaa
- 4,5 dl vettä
- 0,5 dl appelsiinimehua
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 tl suolaa
- 2 rkl siirappia
- 1 dl rusinoita
- 2 dl ryynisekoitusta
- 6 dl grahamjauhoa
- n. 4 dl vehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen ja sekoita siihen muut ainekset ja lopuksi niin paljon vehnäjauhoa, että saat joustavan taikinan. Vaivaa taikina kunnolla, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vaivaa taikinaa, pyöritä 2-3 pitkää säiettä ja leikkaa ne paloiksi. Pyöritä paloista pyöreähköjä sämpylöitä ja siirrä ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Peitä ja anna nousta 20 minuuttia.
3. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Penslaa sämpylät kuumalla vedellä uunista otettuasi. Jäähdytä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan