Krutongit
Päivän vanhentuneesta vaaleasta leivästä voi tehdä krutonkeja. Niitä voi tarjoilla keiton tai salaatin kera. Krutongit voi myös maustaa valkosipulilla tai yrteillä.
Neljälle
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- 20 g voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois, ja kuutioi viipaleet.
2. Kuumenna voi paistinpannussa. Kun voi on pähkinänruskeaa, lisää leipäkuutiot ja paista ne kullanruskeiksi ja rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Valuta krutongit talouspaperilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella