Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Krepit kanamuhennostäytteellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 2 munaa
  • 4 dl maitoa
  • 1 ½ dl vehnäjauhoa
  • suolaa

Täyte

  • 100 g herkkusieniä
  • 2 rkl voita
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 4 dl (noin) pilkottua broilerinlihaa
  • soijaa
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl persiljasilppua
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 rkl voisulaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vatkaa yhteen munat, maito, jauho ja suola ohukaistaikinaksi. Laita jääkaappiin turpoamaan toviksi.

2. Pieni sienet ja kuullota niitä voissa kattilassa, kunnes enin neste on haihtunut. Sirota pinnalle jauhoa ja lisää kermaa vähitellen ja sekoitellen. Keitä hiljaa 20 minuuttia. Kääntele joukkoon kananliha ja mausta soijalla, suolalla ja pippurilla. sirottele persiljasilppu mukaan ja kuumenna.

3. Paista ohuita isohkoja lettuja, levitä ne esim. leivinpaperille ja jaa täyte. Kääri täytetyt krepit rullalle, laita uunivuokaan saumakohta alaspäin ja sirottele pinnalle juustoraaste. Tiputtele päälle vielä hieman voisulaa ja gratinoi uunissa, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.

Crèpes on ohukaiset ranskaksi, meilläkin käytetään krepit-sanaa, silloin kun ohukaiset ovat täytettyjä. Täytettä voi muunnella monin eri tavoin, esim. katkaravuilla tai kinkkusuikaleilla.

Lisää aiheesta:

Tilli-tonnikalacrepsitPizzakierteetJauhelihatäytteiset taco-letutCrêpes Maxim'sOhukaislasagneKanapiirakka parsakaalilla
Suolaiset letutAlkuruoatPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset letut
  • 26.05.202013:12
    Klassikkoreseptit

    Veriletut ja puolukkasalsa – Henri Alénin helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Perunaohukaiset paistetun pekonin ja puolukoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sipuli-mätiohukaiset

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Rapea raakaperunaohukainen muikunmädin kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ohukaisia katkaravuilla hollandaisekastikkeessa