Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kreivi Spensin torttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kreivi Spens on varmaan ollut oikea namiherkuttelija. Hänestä emme tiedä paljoa, mutta hänen ihanaa mantelitorttuaan voikreemin kera leivomme mielellämme.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

10-12 palaa

  • 700 g mantelimassaa
  • 1-2 dl kuohukermaa

Voikreemi

  • ½ dl vettä
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 1 munankeltuainen
  • ½ dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 150 g pehmeää voita
  • punaista karamelliväriä
  • 1 pussi mantelilastuja
  • hedelmiä ja marjoja koristeluun
  • voita pellille

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Piirrä leivinpaperille kolme ympyrää ruokalautasen avulla. Penslaa ympyrät ohuelti voisulalla. Raasta mantelimassa ja vatkaa kerma. Sekoita mantelimassaan sen verran kermaa, että pystyt levittämän massan kolmeksi pohjaksi leivinpaperille. Paista uunin keskitasolla, kunnes pohjat ovat vaaleanruskeita ja kuivia, noin 10-12 minuuttia. Vahdi, etteivät reunat pala.

2. Keitä vesi ja jauho sekoittaen pari minuuttia. Ota kasari liedeltä, vatkaa joukkoon munankeltuainen ja anna jäähtyä. Sekoita keskenään tomusokeri, vaniljasokeri ja voi. Lisää munaseos vähän kerrallaan voimakkaasti sekoittaen.

3. Levitä noin puolet kreemistä pohjien väleihin ja nosta ne päällekkäin. Jaa loppu kreemi, levitä yksi osa tortun päälle ja värjää toinen osa karamellivärillä ja pursota ympäri reunojen. Peitä paahdetuilla mantelilastuilla tortun reunat ja koristele hedelmillä ja marjoilla.

Lisää aiheesta:

SchwarzwaldintorttuMantelivuoat sitruunakreemilläSuklaakreemillä täytetty mantelitorttuMantelitorttuAprikoosi-vaniljatorttuKuningas Oscarin torttu
TorttuKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Torttu
  • 03.08.202407:30
    Marjat

    Mascarpone-marjatorttu ilman uunia

  • 06.12.201816:45
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin Nutella-vaahtokarkkitortut

  • 02.12.201511:40
    kaupalliset

    Gluteenittomat joulutortut

  • 18.02.201300:00
    Runebergintortut

    Runebergin tortut kevyemmin

  • 18.02.201300:00
    Vadelmapiirakka

    Ylellinen vadelmavaahtotorttu