Kreikkalaiset pitaleivät – täytteenä kanakebabia, fetaa ja kahta kastiketta
Tekeekö mieli helppoa pikkusuolaista? Nämä kreikkalaiseen henkeen maustetut pitaleivät vievät kielen mennessään ja valmistuvatkin nopeasti. Täytä valmiiksi tai tarjoa täytteet siten, että jokainen voi täyttää omansa haluamallaan tavalla.
- Annosmäärä: 6 annosta
Ainekset
- 6 valmista pitaleipää
- 400 g kanakebabia suikaleina, pakasteena
- 2 rkl oliiviöljyä
Currykastike
- 2 dl kreikkalaista jogurttia
- 2 tl currya
- ripaus suolaa
Melonitsatsiki
- muutama viipale vesimelonia kuorittuna
- 3 dl kreikkalaista jogurttia
- 1-2 valkosipulinkynttä
- muutama varsi tuoretta minttua
- ripaus suolaa
Lisäksi
- 100 g fetajuustoa
- 100 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja
- 1 punasipuli renkaina
- tuoretta minttua
Valmistusohje
- Lämmitä pitaleivät uunissa ja leikkaa niihin tasku.
- Paista kanakebab oliiviöljyssä pannussa kauttaaltaan.
- Sekoita currykastikkeen ainekset keskenään ja sekoita ne kanakebabin joukkoon.
- Valmista melonitsatsiki: kuori vesimeloni ja raasta karkealla raastinterällä. Purista ylimääräinen neste pois.
- Laita meloniraasteen joukkoon kreikkalainen jogurtti.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita joukkoon. Hienonna hieman minttua ja lisää joukkoon suolan kanssa. Tarkista maku.
- Puolita seuraksi kirsikka- tai miniluumutomaatit ja murenna fetajuustoa.
- Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
- Kokoa pitaleivät laittamalla sisään kanakebabia, melonitsatsikia, fetajuustoa, tomaattia, punasipulia ja tuoretta minttua.
- Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Pika bébét
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti