Kreikkalaiset pitaleivät – täytteenä kanakebabia, fetaa ja kahta kastiketta

Kreikkalaiset pitaleivät
Kreikkalaiset pitaleivät ovat helppoa pikkusuolaista! MTV

Tekeekö mieli helppoa pikkusuolaista? Nämä kreikkalaiseen henkeen maustetut pitaleivät vievät kielen mennessään ja valmistuvatkin nopeasti. Täytä valmiiksi tai tarjoa täytteet siten, että jokainen voi täyttää omansa haluamallaan tavalla.

  • Annosmäärä: 6 annosta

Ainekset

  • 6 valmista pitaleipää
  • 400 g kanakebabia suikaleina, pakasteena
  • 2 rkl oliiviöljyä

Currykastike

  • 2 dl kreikkalaista jogurttia
  • 2 tl currya
  • ripaus suolaa

Melonitsatsiki

  • muutama viipale vesimelonia kuorittuna
  • 3 dl kreikkalaista jogurttia
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • muutama varsi tuoretta minttua
  • ripaus suolaa

Lisäksi

  • 100 g fetajuustoa
  • 100 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja
  • 1 punasipuli renkaina
  • tuoretta minttua

Valmistusohje

  1. Lämmitä pitaleivät uunissa ja leikkaa niihin tasku.
  2. Paista kanakebab oliiviöljyssä pannussa kauttaaltaan.
  3. Sekoita currykastikkeen ainekset keskenään ja sekoita ne kanakebabin joukkoon.
  4. Valmista melonitsatsiki: kuori vesimeloni ja raasta karkealla raastinterällä. Purista ylimääräinen neste pois.
  5. Laita meloniraasteen joukkoon kreikkalainen jogurtti.
  6. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita joukkoon. Hienonna hieman minttua ja lisää joukkoon suolan kanssa. Tarkista maku.
  7. Puolita seuraksi kirsikka- tai miniluumutomaatit ja murenna fetajuustoa.
  8. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
  9. Kokoa pitaleivät laittamalla sisään kanakebabia, melonitsatsikia, fetajuustoa, tomaattia, punasipulia ja tuoretta minttua.
  10. Tarjoa!

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.