Kreikkalainen moussaka
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5661384/landscape16_9/515/290/e2ed8355b6915ab60c3d0a2eb8d85aaa/uK/moussaka-3376.jpg)
Tämä on maukas lomaterveinen Kreikasta. Ja yhtä hyvää seuraavana päivänä lämmitettynä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
5-6 hengelle
- 3 munakoisoa
- öljyä + jauhoa paistamiseen
- 2 isoa sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 500 g nauta- tai lammasjauhelihaa
- 1 purkki tomaattimurskaa
- 2 dl lihalientä
- 1 tl salviaa
- ½ tl timjamia
- 2 dl juustoraastetta
Kastike
- 50 g voita
- 1 dl vehnäjauhoa
- 8-10 dl maitoa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Viipaloi munakoisot ja suolaa ne kevyesti, anna vetäytyä 20 minuuttia. Paina kevyesti, että saat nestettä ulos. Kuivaa viipaleet ja kääntele ne jauhoissa ja paista sitten nopeasti molemmilta puolilta kuumalla pannulla öljyssä.
2. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet hienoksi. Paista sipulia, valkosipulia ja jauhelihaa pannulla öljyssä ja siirrä ne pataan. Lisää pataan muut ainekset, paitsi munakoisot ja juusto ja anna poreilla hiljaa 45-50 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kastike: Kuullota voissa jauhoa kasarissa, lisää maitoa vähän kerrallaan samalla sekoittaen, mausta ja anna kiehua 10 minuuttia, kunnes kastike on saonnut. Lado uunivuokaan kerroksittain munakoisoa, kastiketta, jauhelihaseosta ja juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla 30-40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka