Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kreikkalainen moussaka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on maukas lomaterveinen Kreikasta. Ja yhtä hyvää seuraavana päivänä lämmitettynä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

5-6 hengelle

  • 3 munakoisoa
  • öljyä + jauhoa paistamiseen
  • 2 isoa sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 500 g nauta- tai lammasjauhelihaa
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 2 dl lihalientä
  • 1 tl salviaa
  • ½ tl timjamia
  • 2 dl juustoraastetta

Kastike

  • 50 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 8-10 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Viipaloi munakoisot ja suolaa ne kevyesti, anna vetäytyä 20 minuuttia. Paina kevyesti, että saat nestettä ulos. Kuivaa viipaleet ja kääntele ne jauhoissa ja paista sitten nopeasti molemmilta puolilta kuumalla pannulla öljyssä.

2. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet hienoksi. Paista sipulia, valkosipulia ja jauhelihaa pannulla öljyssä ja siirrä ne pataan. Lisää pataan muut ainekset, paitsi munakoisot ja juusto ja anna poreilla hiljaa 45-50 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kastike: Kuullota voissa jauhoa kasarissa, lisää maitoa vähän kerrallaan samalla sekoittaen, mausta ja anna kiehua 10 minuuttia, kunnes kastike on saonnut. Lado uunivuokaan kerroksittain munakoisoa, kastiketta, jauhelihaseosta ja juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla 30-40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Lisää aiheesta:

Syksyinen sipulikeittoStinan pastagratiiniHovimestarin moussakaMoussaka à la KleinMunakoisolaatikkoMoussaka juurisellerillä
MoussakaKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Moussaka
  • 27.02.202010:09
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Kari Aihisen "pikkasen parempi tamperelainen moussaka"

  • 27.01.202013:04
    Kasvislasagne

    Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa

  • 16.11.201707:23
    Pääruoat

    Härkismoussaka

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Hovimestarin moussaka

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Moussaka à la Klein