Kreikkalainen linssikeitto – helppo ja maistuva soppa Jennin ohjeella
Julkaistu
Liemessä-ruokabloggaaja Jenni Häyrisen kreikkalainen linssikeitto fakes on arkiruokaa parhaimmillaan. Maistuvan keiton salaisuus on liemi ja sen valmistus.
- Aktiivinen valmistusaika: 25min
- Kokonaisvalmistusaika: 45min
- Ruokavalio: Vegaaninen, Kasvisruoka
Ainekset
- sipuli
- 2 porkkanaa
- 3 lehtisellerin vartta
- 5 valkosipulinkynttä
- 1 dl ekstra-neitsytoliiviöljyä
- 2 rkl tomaattipyrettä
- nippu tuoretta persiljaa
- 1 rkl kuivattua oreganoa
- 4 laakerinlehteä
- 3 dl punaisia (tai ruskeita) linssejä
- 5 dl kasvislientä
- 1 tlk tomaattimurskaa
- mustapippuria
- suolaa
- 1 rkl punaviinietikkaa
Valmistusohje
- Kuori sipuli ja porkkanat. Pilko sipuli, porkkanat ja lehtiselleri pieniksi kuutioiksi.
- Kuullota kasviskuutioita reippaassa oliiviöljyssä kattilassa tai padassa 15 minuuttia.
- Lisää tomaattipyree, silputtu persilja, mausteet, linssit, kasvisliemi ja tomaattimurska. Anna porista 20 minuuttia. Ruskeat linssit kestävät hieman pidempääkin keittämistä.
- Lisää tarvittaessa hieman vettä. Mausta linssikeitto lopuksi punaviinietikalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka