Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kreetalainen souvlaki

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 600 g mureaa lampaanlihaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 1 sitruuna

Lohkoperunat

  • 1 kg isoja perunoita
  • oliiviöljyä

Tarjoiluun

  • 4 pitaleipää
  • 2 tomaattia viipaleina
  • 2 salaattisipulia viipaleina
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Lohkoperunat: Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori ja leikkaa perunat lohkoiksi. Pane ne uunipannulla uuniin. Paista 15 minuuttia ja liruta sitten perunoille oliiviöljyä. Paista kauniinvärisiksi yhteensä 35 minuuttia.

2. Leikkaa lampaanliha kuutioiksi ja pujota ne vartaisiin. Sytytä grilli ja odota, kunnes hiilipeti on harmaantunut. Grillaa liha kauniinväriseksi, muutama minuutti yleensä riittää puolelleen. Lämmitä myös leivät grillissä.

3. Jaa pitaleivät neljälle lautaselle. Nosta lihavartaat leipien päälle. Purista päälle runsaasti sitruunanmehua, ja sirottele suolaa, mustapippuria sekä runsas hyppysellinen oreganoa.Tarjoile lohkoperunoiden, tomaattiviipaleiden ja salaattisipuleiden kanssa.

Tämänpäivän kreetalainen turistiruoka oli eilispäivän juhlaruokaa. Lihaa oli harvoin tarjolla ja jos oli, useimmiten keitettyä. Niinpä grillattu liha kuului vain juhliin. Sitruunanmehu ja oregano tekevät grillivartaista kreetalaisia, älä unohda niitä.

Lisää aiheesta:

Kolmen vartaan alkuruokaLohiperhospihvitLampaankyljykset yrttivoin kanssaGratinoitua porsaanfileetä ja latva-artisokkaaPossunfilee-artisokkaleivokset ja sienimuhennosMarinoidut naudanliha- ja kanavartaat
LihavoileipäPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihavoileipä
  • 12.05.202408:00
    Raparperi

    Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät

  • 26.02.202110:44
    Hellapoliisi

    Lämminleipäpelti eli lämppärit pellillä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Jättiläisvoileipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Italialainen voileipä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Sieni-pekonileivät