Kreetalainen souvlaki

Tämänpäivän kreetalainen turistiruoka oli eilispäivän juhlaruokaa. Lihaa oli harvoin tarjolla ja jos oli, useimmiten keitettyä. Niinpä grillattu liha kuului vain juhliin. Sitruunanmehu ja oregano tekevät grillivartaista kreetalaisia, älä unohda niitä.

Neljälle

  • 600 g mureaa lampaanlihaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 1 sitruuna

Lohkoperunat

  • 1 kg isoja perunoita
  • oliiviöljyä

Tarjoiluun

  • 4 pitaleipää
  • 2 tomaattia viipaleina
  • 2 salaattisipulia viipaleina
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Lohkoperunat: Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori ja leikkaa perunat lohkoiksi. Pane ne uunipannulla uuniin. Paista 15 minuuttia ja liruta sitten perunoille oliiviöljyä. Paista kauniinvärisiksi yhteensä 35 minuuttia.

2. Leikkaa lampaanliha kuutioiksi ja pujota ne vartaisiin. Sytytä grilli ja odota, kunnes hiilipeti on harmaantunut. Grillaa liha kauniinväriseksi, muutama minuutti yleensä riittää puolelleen. Lämmitä myös leivät grillissä.

3. Jaa pitaleivät neljälle lautaselle. Nosta lihavartaat leipien päälle. Purista päälle runsaasti sitruunanmehua, ja sirottele suolaa, mustapippuria sekä runsas hyppysellinen oreganoa.Tarjoile lohkoperunoiden, tomaattiviipaleiden ja salaattisipuleiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat