Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kreetalainen kesäkurpitsapiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 1 pkt filotaikinaa à 670 g (6 arkkia)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 450 g kesäkurpitsaa
  • 2 maustemittaa suolaa
  • 1 iso peruna
  • 200 g fetajuustoa
  • 3 kananmunaa
  • 2 ½ dl kevytmaitoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 tl timjamia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise kesäkurpitsa pituussuuntaan ja koverra pois siemenet. Viipaloi kesäkurpitsa, laita viipaleet lävikköön ja ripottele päälle suolaa. Ota filotaikina pakkasesta ja kääri auki. Penslaa piirasvuoka öljyllä. Vuoraa vuoka filotaikinalla.

2. Kuori peruna ja viipaloi se hyvin ohuesti. Lado viipaleet vuoan pohjalle. Purista kesäkurpitsaviipaleista ylimääräinen neste ja lado viipaleet perunoiden päälle. Murusta fetajuusto päälle. Vatkaa munat ja maito, purista mukaan valkosipuli ja mausta pippurilla ja timjamilla.

3. Kaada munamaito vuokaan. Leikkaa pois ylimääräinen filotaikina vuoan reunoilta. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista uunin alatasolla n. 45 minuuttia kunnes täyte on jähmettynyt.

Toisin kuin tavallinen piirakkataikina, filotaikina on lähes rasvaton ja erittäin kevyt. Se ostetaan valmiina, joko tuoreena tai pakastettuna. Kesäkurpitsat ovat parhaimmillaan loppukesästä sekä syksyllä.

Lisää aiheesta:

Vihannes-kalapateeM. J. PizzaLampaanjuustopiiras pinaatin ja kuivattujen tomaattien keraKevyt mozzarellapizza Pinaattipiiras kanallaLohi-fetapiiras
FiloSuolaiset leivonnaisetGoGreenLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Filo
  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Kreetalainen kesäkurpitsapiiras

  • 18.02.201300:00
    Vappu

    Kasvisnyytit

  • 18.02.201300:00
    Parsaviikot

    Parsaa filotaikinassa

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Omena-aprikoosistruudeli

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Filopiiraat kasvistäytteellä