Kotitekoinen pylsy
Ennenvanhaan pylsyä tehtiin teurastusaikaan pienistä ja lihanjäänteistä ja sisäelimistä, jotka olisi joka tapauksessa jauhettu jauhelihaksi. Nykyään pylsyä voi tehdä tähteeksi jääneestä keitetystä lihasta, mutta parhaista, tuoreista aineksista tehtynä se on suoranaista herkkua.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kahdeksalle
- 600 g naudan-, vasikan- tai sianlihaa
- 200 g siankamaraa (suolaamatonta)
- 200 g ohraryynejä
- 2 sipulia
- 1 rkl voita
- 1 rkl etikkaa (7%)
- tuoretta timjamia
- tuoretta meiramia
- 3 laakerinlehteä
- suolaa ja valkopippuria
- 1 pieni purkki anjovisfileitä
Tarjoiluun
- etikkapunajuuria
- paistettuja munia
Valmistusohje
1. Murskaa ohraryynit ja pane ne likoamaan veteen. Keitä liha ja kamara, mahdollisesti mukanaan hieman vihanneksia ja mausteita. Keitä mureaksi ja kuori vaahto tarkoin. Tämä vie n. 30-40 minuuttia.
2. Viipaloi sipuli ja paista voissa. Siivilöi lihan keitinliemi ja keitä siinä ohraryynit pehmeiksi, noin 40 minuuttia. Jauha liha, kamara ja sipuli. Hienonna anjovisfileet.
3. Kääntele jauhettu liha ja anjovishake ohraryynikeitokseen. Mausta nyt puuronpaksuinen pylsy etikalla, yrteillä, laakerinlehdellä, pippurilla ja anjovisten liemellä. Kuumenna ja tarjoile paistettujen munien ja etikkapunajuurten kanssa. Vinkki: pakasta puolet annoksesta ja tarjoile se aikanaan lämmitettynä paistettujen omenakuutioiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka