Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kotitekoinen pylsy

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Kahdeksalle

  • 600 g naudan-, vasikan- tai sianlihaa
  • 200 g siankamaraa (suolaamatonta)
  • 200 g ohraryynejä
  • 2 sipulia
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl etikkaa (7%)
  • tuoretta timjamia
  • tuoretta meiramia
  • 3 laakerinlehteä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 pieni purkki anjovisfileitä

Tarjoiluun

  • etikkapunajuuria
  • paistettuja munia

Valmistusohje

1. Murskaa ohraryynit ja pane ne likoamaan veteen. Keitä liha ja kamara, mahdollisesti mukanaan hieman vihanneksia ja mausteita. Keitä mureaksi ja kuori vaahto tarkoin. Tämä vie n. 30-40 minuuttia.

2. Viipaloi sipuli ja paista voissa. Siivilöi lihan keitinliemi ja keitä siinä ohraryynit pehmeiksi, noin 40 minuuttia. Jauha liha, kamara ja sipuli. Hienonna anjovisfileet.

3. Kääntele jauhettu liha ja anjovishake ohraryynikeitokseen. Mausta nyt puuronpaksuinen pylsy etikalla, yrteillä, laakerinlehdellä, pippurilla ja anjovisten liemellä. Kuumenna ja tarjoile paistettujen munien ja etikkapunajuurten kanssa. Vinkki: pakasta puolet annoksesta ja tarjoile se aikanaan lämmitettynä paistettujen omenakuutioiden kera.

Ennenvanhaan pylsyä tehtiin teurastusaikaan pienistä ja lihanjäänteistä ja sisäelimistä, jotka olisi joka tapauksessa jauhettu jauhelihaksi. Nykyään pylsyä voi tehdä tähteeksi jääneestä keitetystä lihasta, mutta parhaista, tuoreista aineksista tehtynä se on suoranaista herkkua.

Lisää aiheesta:

Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikkoJänispata Hallingin tapaanVorschmackPiparjuurilihaVanhanajan linnapaistiGrillatut sianpotkatortillat
LihamurekeKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihamureke
  • 23.09.201916:00
    Nopeat ja helpot

    Lihamureke Kari Aihisen tapaan eli Markku ja laivankastike

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Skottilaiset munat

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Jauheliha-broilerimureke

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Mureke

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Jauhelihamureke