Kotitekoinen mysli tuoreiden marjojen kera
Mitäs sanoisit kesäaamiaisesta, jolla tarjottaisiin itse tehtyä mysliä ja tuoreita marjoja? Tällä ohjeella voit toteuttaa sen. Useita aineksia paahdetaan uunissa, jolloin maut voimistuvat.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
12 desin annos
- 2 dl ruishiutaleita
- 2 dl kaurahiutaleita
- 2 dl hirssihiutaleita
- 1 ½ dl rouhittuja auringonkukansiemeniä
- 2 dl corn flakes
- 1 dl kokonaisia pellavansiemeniä
- 1 dl rusinoita
- ½ dl ruusunmarjajauhetta
- ½ dl pistaasipähkinöitä
Tarjoiluun
- jogurttia, viiliä tai maitoa
- tuoreita marjoja
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 150 asteeseen. Sekoita keskenään ruis-, kaura- ja hirssihiutaleet sekä rouhitut auringonkukansiemenet, kaada ne uunivuokaan tai uunipannuun ja paahda niitä uunissa noin 25 minuuttia. Sekoittele silloin tällöin.
2. Sekoita kekskenään corn flakes, pellavansiemenet, rusinat, ruusunmarjajauhe ja pistaasipähkinät. Lisää joukkoon paahdettu seos ja sekoita hyvin. Säilytä mysli tiiviisti suljettavassa purkissa.
3. Tarjoile mysli jogurtin, viilin tai maidon sekä tuoreiden marjojen kanssa. Vinkki: vaihda rusinat 2 desiin kuivattuja omenapaloja tai muihin kuivattuihin hedelmiin, kuten taateleihin, viikunoihin tai päärynöihin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa